WTeck Webdesign
WTeck Webdesign
Proszę o ocenę mojej stronki:
WTeck Webdesign
http://www.wteck.kom.pl/
lub
http://www.freewebs.com/wteckdesign/
WTeck Webdesign
http://www.wteck.kom.pl/
lub
http://www.freewebs.com/wteckdesign/
Re: WTeck Webdesign
pierwszy link nie chce sie otworzyc....
nom pewnie znowu mi sie dostanie ale niech bedzie:
moja ocena:
najpierw zobaczyłe (a raczej nie zobaczyłem bo jest za ciemny) napis, i wszysko było by nawet ok gdzyby nie ot niebieskie podkreslenie linku. ale to nic bo puzniej pokazała sie grafika i tutaj (moge nie miec racji) zpbaczyłe tutorialowa prube stworzenia kawałka metalu :/ troche ci to nie wyszło (bardzo mi sie nie odoba)...........potem po kliknieciu wejscie, zobaczyłem najpierw text a potem grafike i stwierdzam ze chyba cos zle wycelowałes (bo podejzewam ze wiekszasc elementów jest robione "na oko" ), grafika jes beznadziejna totalnie nie pasuje do słowa webdesign, strona jest za mała powierzchniowo, i pozostawia wiele do życzenia :/
strona wykonana nieprofesjonalnie (ewentualnie chciałbym poznac kanon w jakim powstała), grafika jest poprostu brzydka....nie podoba mi sie, nie kupiłbym od taiego webdesignera nawet bannera.
moja rada --> przemysl sobie problem jeszcze raz, wez kartke najlepiej A3, i narysuj projekt, potem przenies to na rastry lub wektory ja wolisz powodzenia
nom pewnie znowu mi sie dostanie ale niech bedzie:
moja ocena:
najpierw zobaczyłe (a raczej nie zobaczyłem bo jest za ciemny) napis, i wszysko było by nawet ok gdzyby nie ot niebieskie podkreslenie linku. ale to nic bo puzniej pokazała sie grafika i tutaj (moge nie miec racji) zpbaczyłe tutorialowa prube stworzenia kawałka metalu :/ troche ci to nie wyszło (bardzo mi sie nie odoba)...........potem po kliknieciu wejscie, zobaczyłem najpierw text a potem grafike i stwierdzam ze chyba cos zle wycelowałes (bo podejzewam ze wiekszasc elementów jest robione "na oko" ), grafika jes beznadziejna totalnie nie pasuje do słowa webdesign, strona jest za mała powierzchniowo, i pozostawia wiele do życzenia :/
strona wykonana nieprofesjonalnie (ewentualnie chciałbym poznac kanon w jakim powstała), grafika jest poprostu brzydka....nie podoba mi sie, nie kupiłbym od taiego webdesignera nawet bannera.
moja rada --> przemysl sobie problem jeszcze raz, wez kartke najlepiej A3, i narysuj projekt, potem przenies to na rastry lub wektory ja wolisz powodzenia
ja bym całkowicie zmienił koncepcje bo ta mi sie totalnie nie podoba... ale to tylko moja opinia i oczywiscie nie musisz sie z nia liczyc jesli chcesz zrobic cos fajnego to powoli pomysli.....narysuj, znowu pomysli...popraw itd..[/b]
A co bys proponowal??
to zalezy o czym ma byc strona ile masz tresci, jakich programów zamierzasz uzyc do stworzenia strony, wolisz rastry czy wektory. ja tego narazie nie wiem wiec nie moge ci pomoc.
Z góry chciałem uprzedzić, że moja ocena będzie bardziej surowa niż w przypadku innych stron, gdyż witryna ta stanowić ma ofertę usług z zakresu wykonywania stron internetowych, i co za tym idzie, powinna prezentować jak najlepszy poziom, a jej twórca, chcąc zarobić na swoich usługach, powinien wykazać się profesjonalizmem, znajomością zagadnienia i jak najlepszymi umiejętnościami.
Strona graficznie wygląda słabo, o czym wspomniał już Yay Gree, i w 100% się z jego opinią zgadzam. Od siebie dorzucę parę aspektów technicznych, na których skupiam się opiniując strony internetowe.
Zacznę od tego, że strona wykonana jest w jest w programie Micro$oft Frontpage i nie muszę chyba tłumaczyć co to oznacza. Poza tym zastosowane zostało kodowanie windows-1250, które nie powinno być wogóle używane. W źródle brakuje deklaracji typu, oprócz tego validator wykazuje 21 innych błędów, co na na kod wielkości 3KB jest oszałamiającym wynikiem. Nie wspomnę o tym, że strona oparta jest na tabelach.
Oprócz tego strona rozpada się pod każdą z trzech najpopularniejszych w naszym kraju przeglądarek (IE, Firefox, Opera). Podejrzewam, że to przez moją "niestandardową" rozdzielczość ekranu (1280x1024px), której nie dopuszczasz klarownym komunikatem na pierwszej (IMHO zupełnie zbędnej) stronie. Ciekawi mnie tylko jakie jest Twoje podejście do WAI i dostępności Twoich witryn, skoro na na swojej stronie dyskryminujesz 10% internautów używających rozdzielczości innych od 1024x768 i 800x600 px (według ranking.pl).
Podsumowując, radzę abyś najpierw się podszkolił, następnie stworzył ową stronę od nowa i dopiero potem oferował swoje usługi z zakresu webdesign'u w internecie.
Strona graficznie wygląda słabo, o czym wspomniał już Yay Gree, i w 100% się z jego opinią zgadzam. Od siebie dorzucę parę aspektów technicznych, na których skupiam się opiniując strony internetowe.
Zacznę od tego, że strona wykonana jest w jest w programie Micro$oft Frontpage i nie muszę chyba tłumaczyć co to oznacza. Poza tym zastosowane zostało kodowanie windows-1250, które nie powinno być wogóle używane. W źródle brakuje deklaracji typu, oprócz tego validator wykazuje 21 innych błędów, co na na kod wielkości 3KB jest oszałamiającym wynikiem. Nie wspomnę o tym, że strona oparta jest na tabelach.
Oprócz tego strona rozpada się pod każdą z trzech najpopularniejszych w naszym kraju przeglądarek (IE, Firefox, Opera). Podejrzewam, że to przez moją "niestandardową" rozdzielczość ekranu (1280x1024px), której nie dopuszczasz klarownym komunikatem na pierwszej (IMHO zupełnie zbędnej) stronie. Ciekawi mnie tylko jakie jest Twoje podejście do WAI i dostępności Twoich witryn, skoro na na swojej stronie dyskryminujesz 10% internautów używających rozdzielczości innych od 1024x768 i 800x600 px (według ranking.pl).
Podsumowując, radzę abyś najpierw się podszkolił, następnie stworzył ową stronę od nowa i dopiero potem oferował swoje usługi z zakresu webdesign'u w internecie.
Uzywam photoshopa, corela photo painta i ew innych graficznych (lecz dwa pierwsze mam b dobrze opanowane) no i html. Bo flasha to za nic
Chyba beda rastry bo jak mniemam wektory to np corel draw i/lub flash??
VieriX pisze:Uzywam photoshopa, corela photo painta i ew innych graficznych (lecz dwa pierwsze mam b dobrze opanowane[/b) no i html. Bo flasha to za nic![]()
wiem miec umiejetnosci to jedno, ale wyobraznie i styl...... to drugie
To się nadaje na stronę o jakiejś grze... Ewentualnie jakiejś skrajnie garażowej industrialowej kapeli. Jeżeli chodzi o webdesign obowiązują nieco inne kanony kompozycji.
)
Co to w ogóle jest (FireFox)?? Poza tym, "strona dla rozdzielczości 1024x768 to się pisało, jak się uczyło html'a i konstruowało różne "dziwolągi" na ramkach
Trąci amatorką...
(1024/768 sugeruje, że na obraz składa się 1.(3) pixela, a nie 1024*768=786432pxVieriX pisze:Strona zoptymalizowana pod FireFox Internet Browser
Dopuszczalne rozdzielczości to 800/600 i 1024/768 pikseli.
Co to w ogóle jest (FireFox)?? Poza tym, "strona dla rozdzielczości 1024x768 to się pisało, jak się uczyło html'a i konstruowało różne "dziwolągi" na ramkach
albo na tutka do photoshopa jak zrobic kawałek pseudo zardzewiałej blachy :/yhmt pisze:To się nadaje na stronę o jakiejś grze... Ewentualnie jakiejś skrajnie garażowej industrialowej kapeli.
radze popracowac nad koncepcja, jestem z toba
A jak myslisz? Lepsze jest cos na przykladzie tradycyjnej strony/portalu, cos w stylu notesik
, czy moze cos odmiennego, nietuzinkowego??? Rzuc sie propozycjami 
Brzydkie. Proponuje pooglądać www.digart.pl . I zacząć od nowa 
no chyba nie mowisz o swoim designie :/. dla mnie to to jest poprostu bardzo brzydkie i nie przemyslane.....propozycje chodzby to:VieriX pisze:A jak myslisz? Lepsze jest cos na przykladzie tradycyjnej strony/portalu, cos w stylu notesik, czy moze cos odmiennego, nietuzinkowego??? Rzuc sie propozycjami
http://www.americandesignawards.com/win ... =2004-7-31
nie sadziłem ze spotkam "webmastera" który bedzie chciał aby mu cos proponowac :/