Uwaga na oszustów !

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
Yamashi
Nowy
Nowy

Uwaga na oszustów !

Post autor: Yamashi »

Chciałbym przestrzec wszystkich poszukujących taniego hostingu - miejsca na swoją strone.
www.skip.pl TO OSZUŚCI!!! Oferują tani hosting a potem nie wywiazują się z tego co oferowali. Ich serwery co chwila niedziałają. Ustwione przekierowania nie działają. A jeśli piszesz do admina maila w sprawie pomocy to nie oczekuj że Ci odpisze. W OGÓLE NIE MA Z NIMI KONTAKTU. WIĘC UWAŻAJCIE..Chyba że szukacie strasznej lipy.
Wojciech Kocjan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: Uwaga na oszustów !

Post autor: Wojciech Kocjan »

Nie znam ich, ale podoba mi się ten fragment z ich oferty:
Dbając o najwyższą jakość pracy naszych serwerów nie dajemy możliwości ich testowania
Przyznam szczerze, ze musialem 3 razy to przeczytac, zanim uwierzylem ;-)
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Wojtek nie dziw się każdy dba o swoje :) (ironia)

Przepraszam za antyreklamę tej firmy bo obecnie chyba to jest powiązana z firmą Neohost. Ale istniała firma Lmedia, który obiecywala konta sponsorowane (do ugadania było wszystko), dali mi konto wrzuciłem stronę po czym się okazało że serwery nawali i wszystkie dane zostały utracone. 7 czy 8 razy planowali otwarcie cudowali i nic z tego nie wypaliło. Podejrzewam że poprostu to byli naciągacze który chcieli wyłudzić pieniądze gdyż konto 50MB z totalnie wszystkimi opcjami, lista się ciagnęła długo kosztowało 9 + VAT płatność AllPay :) Więc to jest śmieszne :) I popieram autora, że trzeba uważać na to gdzie się kupuje hosting.

Firmy które według kilku opinii są najlepsze to:

Home.pl
Sisco.pl
Lap.pl
Iserwer.pl
Superhost.pl (poprawił swoją stronę i ustabilizowali serwery)

Lepiej jest wyłożyć więcej kasy i kupić pewne coś niż dać 30zł oszutom :)
Boxa
Kontakt:

Post autor: Boxa »

ja do listy dobrych i tanich hostingów dopisłabym jeszcze
http://www.thc.net.pl
ravczy
Kontakt:

Post autor: ravczy »

Ja korzystam z http://epunkt.bizi rowniez jestem zadowolony. Zgodze sie ze stwierdzeniem, że lepiej dopłacić i spać spokojnie niż kupować tanie i tandetne produkty. Już gdzieś ten temat poruszyłem :)
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Uważam, że lepiej jest się trzymać poprostu znanych firm, które mają długoletni staż na rynku polskim i znają się na robocie i przedewszystkim skorzystać z okresu próbnego chociażby nawet 3 razy ale mieć pewność że to jest dobry wybór.

Testowałem wiele kont i najlepsze oferty i serwery z jakimi się spotkałem to:

home.pl
sisco.pl
vel.pl
lap.pl
iserwer.pl
superhost.pl

I mimo ceny, jeżeli miałbym u nich konto napewno spał bym spokojnie.
ravczy
Kontakt:

mimo ceny, jeżeli miałbym u nich konto napewno spał bym spokojnie
No fakt, ceny to są niezłe za usługi tych firm ;) Jakościowo na pewno są też dobre. Wiem bo wykupuję domenę u jednej z nich.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Ale domena a konto to co innego :) Domeny zapewne i tak idą do NASK i tam są rejestrowane bo to działa na zasadzie partnerstwa ale serwery te firmy mają własne :) Sisco.pl jest najdroższe :) Ale ma najbardziej rozbudowaną oferte :)
ravczy
Kontakt:

Mówiąc o Home miałem na myśli, że jestem zadowolony z jakości usług, a nie z domen czy serwera. Bo wiadomo serwer i domena gdzie by nie kupić to będzie tak samo działać ;) Kwestia tylko cen ;) Temat hostingu to temat rzeka. Można się rozwodzić i porównywać oferty, a i tak chętnych na serwery nie brakuje
Zegar

Post autor: Zegar »

Tak, brak możliwości testowania serwera, to na prawdę wyraz najwyższej troski i profesjonalizmu ze strony dostawcy:P

Osobiscie nie spotkałem się z oszustami w tej branzy. Jesli natomiast chodzi o to gdzie bym postawił stronę, to zależy komu. Jeśli szukałbym serwera dla firmy, który musi byc niezadowny i najlepszy to zapewne jeden z wyżej wymienionych, lecz do testów, czy prywatnie - polecam ICX.pl lub SHost.pl .
lukasollo

Post autor: lukasollo »

A co myslicie o www.darmoland.pl ? Mam tam strone www.infuat.prv.pl i chcialbym sie dowiedziec jaka macie opinie nt. tego serwera. z gory dzieki za odpowiedz.
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Komsta »

Dbając o najwyższą jakość pracy naszych serwerów nie dajemy możliwości ich testowania
Ten fragment jest wprost niesamowity... Warto zapłacić więcej, ale być pewnym, że pieniądze nie poszły w błoto. Zgadzam się z Bartkiem, te firmy które wymieniłeś są godne zaufania.
peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: peterson »

a ja bym home'a nie polecal

mialem u nich konto za grube pieniadze bo 1000zl za rok ale transfer byl za cieniutki na moj serwis. w ofercie podaja 180GB za rok. ciekawe dlaczego nie podaja za miesiac? Ano dlatego ze wyjdzie tragicznie malo. Nieporozumieniem jest tez dawanie konta 5GB skoro transfer to 15GB na miesiac? Czy ktos widzi w tym sens? Bo ja nie.

Jesli konto 5GB wypelnie w calosci to bedzie to juz 1/3 calego transferu. Dla mnie jest to oszustwo i naciaganie.

Nikt nigdy nie wykorzysta 5GB.

Teraz jestem szczesliwym posiadaczem konta resseler za te same pieniadze ze znacznie lepszymi parametrami. 20GB miejsca i 500GB transferu miesiecznie! Teraz to ma sens, prawda? :-)

Poza tym Home jakos czesto sie zacinal. Co jest dziwne dla mnie przy tak dominujacej pozycji.

Druga firma z czolowki ktorej nie polecam to EXPRO (teraz 8 pozycja na top100.pl kiedys 3). Rok temu stracili wszystkie dane z baz mysql. Mieli backupy sprzed 5 miesiecy. Ich odpowiedz byla krotka: wlasciciel serwisu sam powinien wykonywac backup. Moj klient pozwal ich do sadu ale nie wiem co z tego wyniklo.

Co do superhosta...
Firma wykorzystuje serwery z USA jak prawie kazda firma polska. Lepiej wiec bezposrednio poszukac serwera w zrodle czyli USA niz placic posrednikom.
>>Superhost.pl (poprawił swoją stronę i ustabilizowali serwery)
Hehe. Jesli w ogole oni kiedykolwiek widzieli swoje serwery :-) Chyba ze ustabilizowali je zdalnie przez ocean :-)

Pozdrawiam
neohost
Kontakt:

Post autor: neohost »

Bartosz Olszewski pisze:Wojtek nie dziw się każdy dba o swoje :) (ironia)

Przepraszam za antyreklamę tej firmy bo obecnie chyba to jest powiązana z firmą Neohost. Ale istniała firma Lmedia, który obiecywala konta sponsorowane (do ugadania było wszystko), dali mi konto wrzuciłem stronę po czym się okazało że serwery nawali i wszystkie dane zostały utracone. 7 czy 8 razy planowali otwarcie cudowali i nic z tego nie wypaliło. Podejrzewam że poprostu to byli naciągacze który chcieli wyłudzić pieniądze gdyż konto 50MB z totalnie wszystkimi opcjami, lista się ciagnęła długo kosztowało 9 + VAT płatność AllPay :) Więc to jest śmieszne :) I popieram autora, że trzeba uważać na to gdzie się kupuje hosting.
Chciałbym zamieścić sprostowanie, bowiem gdy firma "Lmedia" upadła, zaproponowali nam bysmy przejeli ich klientów i tak sie własnie stało. Z tego co mi wiadomo to ta firma już nie istnieje od bardzo dawna, a w szczegulności nie jestesmy z nią powiązani, nie biorąc pod uwagę przejętych klientów.

Pozdrawiam: Administrator neohost.pl
mf
Nowy
Nowy

Post autor: mf »

Najlepszy jest własny hosting, jak się robi takie rzeczy zawodowo to szybko się zwróci. A i kontrolę mamy nad nim całą.
ODPOWIEDZ