Kolejny portal, czy warto?

Pomoc z zakresu opracowania strategii dla funkcjonowania komercyjnych serwisów internetowych, wprowadzania płatnych treści, a także uczestnictwa w programach partnerskich dla webmasterów.
Piotr Bandyk
Nowy
Nowy
Kontakt:

Kolejny portal, czy warto?

Post autor: Piotr Bandyk »

NIe wiedziałem gdzie umieścić ten temat, jeżeli źle to prosze adminów o przeniesienie go w stosowane miejsce.

Przechodząc do meritum sprawy. Zastanawiam się nad tym czy jest sens budowania kolejnego portalu po wp, onecie, interii, o2 i gery? Czy był by ona rentowny? I co chcieli byście w nim takiego mieć, jaką zawartosc głównie miałby prezętować?
Licze na odpowiedzi :).
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Re: Kolejny portal, czy warto?

Post autor: Yay Gree »

moze nie koniecznie portal az taki jak onet, czy inne wymienione ale jakis tematyczny czemu nie - ich jest mało :)
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

portal tematyczny to juz wortal :wink:

a tak na boku, samemu nie da sie zrobi takich 'portali', nawet z zespolem wiekszym, po prostu nie da sie - trza miec wsparcie medialne, naklady finansowe (nie 100zł) było juz o tym duzo na forum...
Piotr Bandyk
Nowy
Nowy
Kontakt:

Ludzi mam a najwyżej się zatrudi. Nakłady tez są. Jest 3 inwestorów i 4 byłaby duża dirma z Poznania.
Chce się tylko dowiedzieć czy ma to sens, czy ludzie odwiedzali by taki duży poretal. Czy rzeczywiscie lepiej stworzyć ajkiś tematyczny, ale nie o komputerach bo tego jest dużo.
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

ambitnie..

ja bym stawial na wortal tematyczny, ale jakis fajny, ktory nie jest oklepany, w ogole duzo sie podkresla znaczenie wortali i ich pozycje w przyszlosci, dlatego trafic w niszę, miec ciekawe teksty i sukces murowany :wink:
Halszczak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Halszczak »

omega107 pisze:Ludzi mam a najwyżej się zatrudi.
I tu drogi kolego zaczynają się schody, bo koszt zatrudnienia jednego człowieka często przekracza możliwości małej (a raczej malutkiej) firmy. Nawet jeżeli jest to umowa zlecenie, lub umowa o dzieło musisz wziąć pod uwagę człowieka który już gdzieś jest zatrudniony i zgodzi się na "nie płacenie" ZUS ( to jest ok 60% pensji), tak więc zatrudnienie bezrobotnego odpada, bo tak czy inaczej ZUS się o niego upomni i zapłacić trzeba. Koszt (tylko ZUS) właściciela to dzisiaj ok 800 PLN miesięcznie. Jeżeli więc zamierzasz z tego żyć to musić znaleść bardzo hojnych i cierpliwych sponsorów.
peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: peterson »

chlopie chcesz portal robic a nawet nie zapoznales sie z rynkiem? nie slyszales o problemach interii i wp.pl ?

daj sobie spokoj z biznesem
Piotr Bandyk
Nowy
Nowy
Kontakt:

peterson pisze:chlopie chcesz portal robic a nawet nie zapoznales sie z rynkiem? nie slyszales o problemach interii i wp.pl ?

daj sobie spokoj z biznesem
Po pierwsze temat już dwano nie aktualny.
Po drugie to były plany, teraz mam hurtownie i dobrze mi sie wiedzie.
Po trzecie wp.pl z powrotem należy do tp, a interia miała zysk netto.

A na marginesie nie odgrzewaj starych tematów tylko leć na drzewo.
peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: peterson »

sam sobie odpowiedziales gdyby nie tp wp.pl by padlo

zreszta nie ma sensu dyskutowac
ODPOWIEDZ