[pomoc] Scroller

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
pshem
Kontakt:

[pomoc] Scroller

Post autor: pshem »

Witam to moj pierwszy post na tym forum i mam nadzieje że będzie ich zdecydowanie więcej.. Ale do rzeczy.. otóż na mojej stronie która właśnie powstaje: www.hxg.prv.pl/test dodałem scrollera jav poniewaz uwazam go za rpzydatny ale nie w tym rzecz.. otóż jak widac znajduje sie tam iframe w ktorym includowane sa wszystkie teksty. Ramka ta oddalona jest od marginesu lewego o x px i od topu także o x px. Chodzi mi o to jak "uniezależnić" położenie ramki od rozdzielczości przeglądającego, ponieważ aktualnie jeśli ktoś ma inna rozdzielczość aniżeli 1024x768 to tekst wyświetla mu się albo na rpawo albo na lewo. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie albowiem ja już wyczerpałem swoje pomysły...
yarpo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [pomoc] Scroller

Post autor: yarpo »

Nie wiem, o co ci dokładnie chodzi...

o wyśrodkowanie?
Możesz napisac trochę dokładniej o co ci chodzi?
yarpo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: yarpo »

Nie wiem, o co ci dokładnie chodzi...

o wyśrodkowanie?
Możesz napisac trochę dokładniej o co ci chodzi?
bwo
Przelotem
Przelotem

Post autor: bwo »

Strona nie działa, ale jeśli dobrze Cię zrozumiałem to możesz użyć % zamiast px.
pshem
Kontakt:

Post autor: pshem »

Chodziło mi o przesunięcie iframe w ktorym znajduja sie tresci ale juz sobie poradzilem a efekt mozna obejrzec tutaj: www.hxg.gaa.pl
ODPOWIEDZ