Mam pytanie do was jako do zanawców zagadnienia. Planuje napisać takiego crm, znalazłem kilka stron do czego to jest i tak dalej. Ale moglibyście powiedzieć ile za taki system brać? Niektóre firmy to kasują nawet po 10 000. I co powinnien mieć taki crm za 10 patoli? I ostatnie pytanie czy moge go stworzyć tylko na php i mysql'u?
Z góry dziękuje za odpowiedź i za wyrozumiałość.
CRM - jak i po ile?
-
Piotr Bandyk
- Nowy

- Kontakt:
Re: CRM - jak i po ile?
nie zrozum mnie źle ale z tego co rozumiem usłyszałeś gdzieś że firmy sprzedają crm za 10patoli i pomyślałeś że napiszesz swój i syzbko zarobisz. Jak sam piszesz:
Nie znając dobrze tematu nie jesteś w stanie napisać konkurencyjnego produktu. Poprostu szkoda Twojego czasu.
Chyba że chcesz to napisać ot tak - dla sportu i własnej edukacji. Wtedy szacunek dla Ciebie. Wtedy najlepiej zrobisz jak znajdziesz kogoś komu się to przyda i zaproponujesz mu zrobienie za darmo lub rozliczysz się z nim barterowo. Jak będzie chciał normlanie płacić - plus dla Ciebie, ale gwarantuje Ci że będzie wściekły jak się kapnie że gdzieindziej mógł mieć taniej, lepiej i szybciej.
pozdrawiam i powodzenia
PS - żeby było jednak coś na temat
dla mnie osobiście ważne są zaawansowane statystyki, najlepiej jakoś rozsądnie zwizualizowane (np flash) żeby to nie były suche liczby. Statystyki skuteczności poszczególnych kampanii reklamowych itp to podstawa.
jeśli na tym się kończy Twoje zapoznanie się z tematem - odpuść. Sprawdź jakie możliwości daje demo poszczególnych wersji "za 10 patoli" - "pobaw" się każdą z nich przez DŁUŻSZY czas. Zobacz co jest uciążliwe, co wygodne itp.znalazłem kilka stron do czego to jest i tak dalej
Nie znając dobrze tematu nie jesteś w stanie napisać konkurencyjnego produktu. Poprostu szkoda Twojego czasu.
Chyba że chcesz to napisać ot tak - dla sportu i własnej edukacji. Wtedy szacunek dla Ciebie. Wtedy najlepiej zrobisz jak znajdziesz kogoś komu się to przyda i zaproponujesz mu zrobienie za darmo lub rozliczysz się z nim barterowo. Jak będzie chciał normlanie płacić - plus dla Ciebie, ale gwarantuje Ci że będzie wściekły jak się kapnie że gdzieindziej mógł mieć taniej, lepiej i szybciej.
pozdrawiam i powodzenia
PS - żeby było jednak coś na temat
-
Piotr Bandyk
- Nowy

- Kontakt:
Re: CRM - jak i po ile?
Raczej dla własnej przyjemnosci. I tak bede się o tym niedługo uczył bo ide na kierunek ekonomia i informatyka. Chciałem napisać go raczej dla sportu i umieścić na swojej stronie i kombinować. A im więcej wiesz tym lepiej. I ot wszystko.borcenty pisze: Chyba że chcesz to napisać ot tak - dla sportu i własnej edukacji. Wtedy szacunek dla Ciebie. Wtedy najlepiej zrobisz jak znajdziesz kogoś komu się to przyda i zaproponujesz mu zrobienie za darmo lub rozliczysz się z nim barterowo. Jak będzie chciał normlanie płacić - plus dla Ciebie, ale gwarantuje Ci że będzie wściekły jak się kapnie że gdzieindziej mógł mieć taniej, lepiej i szybciej.
Widziałem te dema niektórych firm. Jedne bardziej drugie mniej rozbudowane.
To nic trzeba będzie kombinować:).