Jak powinień wyglądać layout...
-
Lipka Krzysztof
- Kontakt:
Jak powinień wyglądać layout...
Jak powinień wyglądać layout regionalnego radia z małego miasteczka. Bardzo zależy mi na waszych opiniach, bo mam już chyba z 10 projektów utrzymanych w różnej stylistyce (retro, high-tech itd.). Nie mam prawie żadnych wytycznych od założycieli radia, bo nikt jeszcze nie wie, co chce mieć na stronie i jak to ma wyglądać.
Może macie również jakieś propozycje odnośnie loga radia, bo jestem całkiem wyssany z pomysłów i nic już chyba nie wymyślę.
Wiem, że pytania brzmią bardzo ogólnikowo, ale bardzo proszę o odpowiedzi.
Z góry dziękuję za pomoc...
Może macie również jakieś propozycje odnośnie loga radia, bo jestem całkiem wyssany z pomysłów i nic już chyba nie wymyślę.
Wiem, że pytania brzmią bardzo ogólnikowo, ale bardzo proszę o odpowiedzi.
Z góry dziękuję za pomoc...
Re: Jak powinień wyglądać layout...
Zacznijmy od tego jakie to jest radio?? Młodziezowe? Dla dorosłych? Z muzą czy z pogawędkami? Myślę że powinieneś do rodzaju tego radia dostosować wygląd strony. Może napisz co to za typ radia to spróbuje ci pomóc.
Teraz zobacz na pytanka powyżej.... i zadaj je swojemu klientowi....
skoro masz 10 projektów przedstaw je i negocjuj, przedstawiaj różne możliwości....
Skoro klient sam nie wie czego chce, spróbuj wyciągnąć od niego informacje....
skoro masz 10 projektów przedstaw je i negocjuj, przedstawiaj różne możliwości....
Skoro klient sam nie wie czego chce, spróbuj wyciągnąć od niego informacje....
-
Lipka Krzysztof
- Kontakt:
Już odpowiadam...
Radio ma być skierowane do wszystkich (tzn. do mieszkańców miasta i okolic :) ). Ma w nim być i muzyka, i rozmowy.
Co do tych pytań, to zadawałem je już parę razę, ale bardziej chodzi mi o elementy, które powinna zawierać taka strona, a jakich nie musi czy wręcz nie może...
A tak w ogóle to dziękuję za poprzednie odpowiedzi...
Radio ma być skierowane do wszystkich (tzn. do mieszkańców miasta i okolic :) ). Ma w nim być i muzyka, i rozmowy.
Co do tych pytań, to zadawałem je już parę razę, ale bardziej chodzi mi o elementy, które powinna zawierać taka strona, a jakich nie musi czy wręcz nie może...
A tak w ogóle to dziękuję za poprzednie odpowiedzi...
No to masz ciezki orzech do zgryzienia. Może udałoby ci sie wrzucić twoje projekty na jakiś darmowy server cobyśmy mogli je zobaczyć i na podstawie tego ci jakoś pomóc.
W gruncie rzeczy nie można określić tego co powinien a czego nie może zawierać projekt graficzny layoutu (pomijam tu kwestię podstawowej estetyki i wyglądu). Projektując stronę masz wolną rękę. Wszelkie uzasadnione użycie rzeczy niezgodnych z tematem zaskakuje, ale jeżeli jest dobre - zachwyca.
Przychylam się do pokazania nam swoich projektów...
Przychylam się do pokazania nam swoich projektów...
Powinna zawierać to co jest potrzebna, a nie powinna tego co niepotrzebne.
Mówiąc inaczej. Zastanów się czy na stronie potrzebny jest "słodki kotek". Jeśli jest potrzebny to daj go tam, jeśli nie, to nie ma sensu (a nawet nie powinno się) pakować go tam na siłę.
Na Twoje pytanie nie da się po prostu odpowiedzieć :]
To tak jakbym zapytał co musi mieć strona. Odp. "no strona musi mieć dobrą i przemyślaną nawigację"
Tylko po co do strony, która nie ma żadnych podstron przemyślana nawigacja ?
Mówiąc inaczej. Zastanów się czy na stronie potrzebny jest "słodki kotek". Jeśli jest potrzebny to daj go tam, jeśli nie, to nie ma sensu (a nawet nie powinno się) pakować go tam na siłę.
Na Twoje pytanie nie da się po prostu odpowiedzieć :]
To tak jakbym zapytał co musi mieć strona. Odp. "no strona musi mieć dobrą i przemyślaną nawigację"
Tylko po co do strony, która nie ma żadnych podstron przemyślana nawigacja ?
-
Lipka Krzysztof
- Kontakt:
Dzięki za rady, ale problem sam się rozwiązał -klient nareszcie powiedział o co mu chodzi (cytat: "coś podobnego do stronki RMF-u"
). Cóż po dłuższej rozmowie okazało się, że ktoś ma jakieś pomysły. I tak ma być część prezentująca na bieżąco ramówkę (co na antenie, co za chwilę), newsy regionalne itd.
Aż człowiekowi chce się żyć, jak trafi na klienta o sprecyzowanych potrzebach
Aż człowiekowi chce się żyć, jak trafi na klienta o sprecyzowanych potrzebach