[wiedza] o serwerach

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
Lucynd
Nowy
Nowy

[wiedza] o serwerach

Post autor: Lucynd »

Mam parę pytan: Interesuje mnie wlasny serwer,ł ącze...mówice ze to drogie? To ja mam pytanie a nawet dwa gdzie moge znalesc jakis cennik a przedewszystkim, gdzie moge znalesc wiadomosci na ten temat, nie mówie o ksiazkowych wyliczeniach ale opiniach i radach innych użytkowników. Jest moze taki temat poruszony na tym forum?

Czekam na odp. Thx
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Re: [wiedza] o serwerach

Post autor: iniside »

Infomacje o cenach serów możesz znaleźć chociażby tu: www.komputronik.pl www.califfornia.pl.
O cenach łącz ci nie powiem. Wszytsko zależy od miejsca zamieszkania usługodawcy u kótrego będziesz kupował jego warunków etc.
Co do rad. Ciężko mówić o nich bo nie podałeś konkretnuych zastosowań serwer (serwer baz danych, serwer FTP, serwer WWW, przewidywane obciążenie itd).
Lucynd
Nowy
Nowy

Re: [wiedza] o serwerach

Post autor: Lucynd »

Po pierwsze zdziwiłem sie jak mój post został przezucony ale Ok! Thx teraz wiecej sie dowiem.

A po 2 to konkrety..hmmm....jestem Noga nic nie wiem a jak juz to w sladowych ilosciach.

Chce zaczerpnąć podstaw. Dlatego też jestem uzytkownikiem tego forum.

Bajdełej to chyba najlepsze forum w sieci. 8O Wszystkiego sie tu mozna dowiedziec.

Prosze o podstawy ;]
maxim2002
Kontakt:

O serverach i łączach

Post autor: maxim2002 »

....Tak jak Inside pisał ceny łaczy sa rózne, ale mniej więcej mozna sie zorientować na stronach np. TelePSA

Pytałeś o własny server. Takie servery zakupione w firmach są bardzo kosztownymi wydatkam. Jesteś początkujący to na początek mozesz sobie wziasc jakiegos "trupa" np PENTIUM 133 ,32MB ram`u jakaś grafika dysk 8,4GB i masz server wystarczy zainstalować jakąś platformę polecam Freesco na początek i mozna zacząć sie bawić.

Wracając do łączy:
TelePIES udostepnia 2 rozwiązania dla domu mianowicie:
SDI : cennik i więcej info tutaj: http://www.telekomunikacja.pl/internet/sdi/opis_uslugi/
oraz NEOSTRADĘ: J.W.:
http://www.telekomunikacja.pl/internet/ ... is_uslugi/
W ofercie maja także rozwiązania dla bioznesu takie jak DSL czy POLPAK. Ale wątpie zeby budzet kogokolwiek wytrzymywał wydatek miesięczny żędu 1000-2000zł.

RADA na początek co do servera: Dużo czytaj, to naprawde pomaga, czytaj jak najwiecej FAQ, HOWTO. Ja jak zaczynałem naprawdę miałem duzo z tym problemów. I faq pomogły.
PS. Freesco mozna bordzo mocno rozbudować... nawet o PHP MySQL APACHE czy SENDMAIL
ODPOWIEDZ