Ja osobiście uważam:
- www.home.pl
- www.sisco.pl
- www.lap.pl
- www.vel.pl
- www.iserwer.pl
- www.superhost.pl
Teraz jakich informacji chciałbym się od was dowiedzieć:
Czekam na opinie.

poczytaj raporty, to zobaczysz ze sie mylisz. choc osobiscie nie mam zamiaru stosowac to jednak po reklamie wizualnej jest to kolejne dosc spore zrodlo dochodow na amerykanskim rynku.Bartosz Olszewski pisze:Takie coś jest kluczem do porażki.
Sam osobiście jestem za niekomercyjną informacją.

Zgadza sie. Najlepszym przykladem jest portal wp i jego oplaty za gry online. Liczba userow spadla drastycznie. Nie wiem w sumie ile czasu trwal taki stan rzeczy, ale widac, ze sie nie oplacil ostatecznie.Bartosz Olszewski pisze:z komercjalizacją materiałów trzeba ostrożnie
Zapewniam Cie, ze jest masa rzeczy, ktorych w internecie nie znajdziesz. Sa informacje publikowane np. wylacznie w periodykach naukowych, do ktorych dostep jest znacznie utrudniony, nawet jesli masz zamiar za niego zaplacic.-MW- pisze:Co do treści, swoim skromnym zdaniem myślę iż po wpisaniu odpowiedniego słowa w googlach jest bardzo duża szansa że potencjalny klient znajdzie bardzo wiele podobnych tekstów do tych za które właśnie zapłacił.
A czy jestes przekonany, ze platna jest prawdziwa? Przez analogie: czy lepszy jest platny windows czy bezplatny linuks? Jedni uwazaja, ze tak, inni ze inaczejdelfin pisze:Czy np. jestes przekonany, ze darmowa informacja prawnicza lub medyczna jest prawdziwa?
Tak, bo za nia place i mam rachunek za porade taka czy inna. Jest oczywiscie cala masa serwisow z nieaktualnymi danymi. Mialem taki przyklad przy ustalaniu aktualnych stawek VAT. Probelm wlasnie tkwi w tym czy portal jest prowadzony przez firme, ktora bierze za swoje dzialania odpowiedzialnosc, czy przez nawiedzonego webmastera, ktory podpisal umowe z wapaczem_ash_ pisze:A czy jestes przekonany, ze platna jest prawdziwa?
Ja mylse, ze problemem jest przekonanie do skutecznosci takiej strony. Z ostatnich badan wynika, ze przedsiebiorcy niedoceniaja internetu klikDom pisze:Teraz jak zaproponujesz miejsce na serwerze małej firmie za 20 zł/rok i zrobienie informacyjnej strony za 100 zł to ona nie ma pieniędzy na taką usługę.
Wiesz, wydaje mi sie, ze o prawdziwosci informacji nie decyduje jednak tylko cenadelfin pisze:Tak, bo za nia place i mam rachunek za porade taka czy inna.
To oczywiście zależy od tego do kogo piszesz. Jak Twój serwis jest kierowany do dzieciaków/młodzieży to możesz śmiało zacząć "elo Ziomki" ale jeśli Twój serwis to analiza ekonomiczna rynku UE to już nie wypada. Nie oznacza to jednak że w tym drugim nie można sobie pozwolić na żart - można, nawet trzeba, pod warunkiem że będzie on inteligentny, nie wpleciony "na sile" i na poziomieBartosz Olszewski pisze:Uważacie że artykuły powinny być pisany w sposób poważny, wręcz żeby rzucało się w oczy, że artykuł jest pisany przez profesionalny serwis, czy bardziej tak na luzie?
Jeśli serwis coś sprzedaje (może to być materialny produkt lub na przykład dostęp do sewisu) to najlepszym i najskuteczniejszym rozwiązaniem są programy partnerskie. To jedyna forma która pozwoli Ci płacić za EFEKT reklamy a nie za reklamę. No i jedyna która pozwoli Twoim banerom bez dużych (w zasadzie bez żadnych) inwestycji zaistnieć na wieeeelu serwisachBartosz Olszewski pisze: Jakie formy reklamy obecnie są tanie i popularne ale zarazem przynoszą dobre efekty?
adnet.pl to agencja reklamowa która zajmuje się pośrednictem w tej kwestii. Ukłąd jest dość uczciwy bo jeśli sam znajdziesz sobie klienta - oni nic za to nie biorą. Natomiast jeśli oni znajdą Ci klienta kasują chyba 30% o ile dobrze pamiętam. Do tego zapewniają Ci monitoring i dokładną analizę oglądalności prowadzoną przez GEMIUS. Sęk w tym że wymagają minimum 50tyś wejść miesięcznie.Bartosz Olszewski pisze: W jaki sposób pozyskiwać klientów na miejsce reklamowe w swoim serwisie? Forum, może ogłoszenie w jakieś gazecie np. Gazeta Wyborcza, czy też może wysyłać oferte to niektórych firm ze swoją propozycją reklamy - coś w stylu oferty?
nie wydaje mi się. reklamodawcę interesuje przede wszystkim oglądalnośćBartosz Olszewski pisze: Czy reklamodawców będzie więcej gdy PR=8, jest do tego bardzo trudno doprowadzić, dlategoż pytam.
Bartosz Olszewski pisze: Jakie ceny bylibyście w stanie zapłacić za 10000 unikalnych odwiedzin przy oglądalności serwisu 7500 unikalnych odwiedzin dziennie i PR=8? - ceny w kategoriach: baner, button, scyscraper, pop-up, pop-under, watermark (tło na stronie z nazwą firmy/serwisu)
Bartosz Olszewski pisze: Chcę zauważyć, że w poprzednim moim poście nie mówiłem nic o komercyjnej informacji. Takie coś jest kluczem do porażki.
Dom pisze: Teraz jak zaproponujesz miejsce na serwerze małej firmie za 20 zł/rok i zrobienie informacyjnej strony za 100 zł to ona nie ma pieniędzy na taką usługę.