Aaa! kopia WebInside, aaa!

Wasze propozycje, uwagi czy prośby w stosunku do redakcji i całego serwisu.
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Aaa! kopia WebInside, aaa!

Post autor: Dawid Kulbaka »

szczyt bezczelnosci, zobaczcie pojedyczne dzialy i np. dzial technologie, czy tam newsy, podział, praktycznie wszystko:

http://webdiary.pl/
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Re: Aaa! kopia WebInside, aaa!

Post autor: iniside »

Haa reklama ;]Dogadać sie z autorem żeby wszendzie dał wasze banery ;d. Lepiej to wykorzystać niż tępić ;]
Wojciech Kocjan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Wojciech Kocjan »

Cóż, mnie to zatkało po prostu. Najpierw myślałem, że to jakiś żart, jak np. nowa wersja Webinside.. Szok, po prostu szok - totalny szczyt bezczelności. Gdzie ci plagiatorzy mają honor? Nie ma chyba elementu na Webinside, który by nie został zgapiony...

Najbardziej podoba mi sie: http://webdiary.pl/modules/publikacje/e ... ?idedito=6 Nawet w opiniach jest "Webinside.pl"...

Nie przypuszczałbym nigdy, że znajdą się aż tacy bezczelni ludzie.. Zero honoru.
p_strzalka

Post autor: p_strzalka »

W związku z zaistniałą sytuacją chciałem powiedzieć kilka słów od siebie.

Przyznam, że często korzystam z Webinside i zawsze przeglądając ten serwis zachwycałem się nad przejrzystością i sposobem wyświetlania informacji.

Nie zdawałem sobie sprawy, że obecny układ naszej strony oraz inne elementy, które w większości przypadków wstawiałem na stronę odruchowo mogą wywołać takie zamieszanie.

Rozumiem redaktorów Webinside - gdy się tworzy od podstaw swój własny klimat na stronie a później ktoś nie na tobie wzoruje można mieć powody do złości.

Dlatego chciałem przeprosić za zaistniałą sytuacje.

W najbliższym czasie postaramy się zmienić wszystko tak, żeby w żadnym wypadku nie przypominało to WI.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Nie można im konkretnie zarzucić plagiatu, co najwyżej "zbyt duże prawdopodobieństwo"

Pragne zauważyć, że zmieniono top, inaczej rozplanowany menu, i inaczej rzucono gradient niż jest na Webinside.pl

Teoretycznie nie czepnąłbym się do plagiatu, żeby nie to że mają teksty z Webinside.pl :)
Jestem ciekaw czy ich hosting z Vel.pl jest prawdą :)

Proponuje albo samemu rozegrać sprawę albo zgłosić sprawę do BOWI. Podkreślam, że tylko teksty są plagiatem, całej oprawie graficzne można zarzucić zbyt duże prawdopodobieństwo do Webinside.pl - z grafiki użyli takiego samego gradientu i strzałeczek.

Skrótem - chamstwo :)
Zablokowany