System operacyjny
Re: System operacyjny
Win XP pro
Jest o niebo lepszy od Win 98 ktorego mialem kiedys.
Jest o niebo lepszy od Win 98 ktorego mialem kiedys.
w win98 podobalo mi sie jedno byl na owe czasy najstabilniejszy + malo systemozerny.
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
Ja używam WIN XP i Red Hata.
Co do XP to uważam że to najlepszy produkt z Windows'ów, drugi w kolejce jest WIN 98 SE.
Co do linuxa to chyba nie muszę chyba mówić, jeden z najlepszych systemów jak dla mnie.
Co do XP to uważam że to najlepszy produkt z Windows'ów, drugi w kolejce jest WIN 98 SE.
Co do linuxa to chyba nie muszę chyba mówić, jeden z najlepszych systemów jak dla mnie.
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

ja używam win 2000 pro
Czyli SE z wszystkimi możliwymi poprawkami::misz:: pisze:w win98 podobalo mi sie jedno byl na owe czasy najstabilniejszy + malo systemozerny.
Ja używam Win 98 SE 
RedHat 9.0
FreeBSD i Win XP Pro
ja uzywam systemu Win ME (do bani zresztą) oraz systemy takie jak Knoppix (3.2), Linux-EduCD, Mandreak. Polecam wszystkim linuchy ponieważ są bezpieczniejsze, stabilniejsze niż inne systemy.
Bezpieczniejsze, szybsze itp. Filzofia kwadratowego koła. Są bezpieczniejsze bo jest ich mniej. Jak czegoś jest mniej to wykrywa sie mniej błędów. I nie wazne czy system Jest OpenScource czy ma zamknięty kod. Przy tak ogromnym projekcie. Jak System operacyjny. Zawsze wychodzi masa błędów. A óźniej jest cała masa poprawek. ]
Linx ma jedną w moim mniemeniu wase. Soft. Gdzie ja pod linuxa znajde Studio MX
. Gdzie znajde Photoshopa (nie wyskakiwać mi tu z GIMP). I mimo wad windowsa chce z niego korzytsać. NIe dlatego że nie mam wyboru ale chce. Bo to że ma więcej błedów niż linux to szcze mówiąc mit. Już kiedyś pisał że firma prowadząca badania. Udowodniła że przeciętny linuxa ma więcej dziur niż windows.
Linx ma jedną w moim mniemeniu wase. Soft. Gdzie ja pod linuxa znajde Studio MX
Zgadzam sie z iniside Linux nie ma mniej bledow niz Windows. I z przykroscia musze powiedziec, ze jego kod to jeden wielki smietnik.
Jezeli komus nie pasuje windows to polecam FreeBSD lub NetBSD. Sa to systemy unixo podobne o znacznie wiekszym bezpieczenstwie niz Linux czy windows. Polecam
Jezeli komus nie pasuje windows to polecam FreeBSD lub NetBSD. Sa to systemy unixo podobne o znacznie wiekszym bezpieczenstwie niz Linux czy windows. Polecam
a tko powiedział że nielubie windowsa, ja troche mówiąc jestem zawascynowany microsoftem. Zmałej firmy w garazu zrobiła się korporacja za 13 mld$. Podziwiam Bila ale niejestem zwolenniekiem jego polityki. Jestem zawascynowany także Linux'em ponieważ także Torvald Doszedł do czegoś z pustki. dzięki nim świat komputerów i sytemów operacyjnych rozwiną się w mgnieniu oka. Podziwiam ich za to. A tak pozatym to dzięki Torvaldowi mamy dzisiaj bardzo potęzny sytem (chocaiż może nierobił on tego sam, ale nadal on rozwija projekt). Natomiast Bill Mógł troche inaczej prowadzić swoją polityke (kłania się polityka antylinux'owa). To jest tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam
raf2001. Małe sprostowanie Microsoft nie jest war 13mld $. Ponieważ jego oborty wynisły około ..... 570 mld $. Więc nieco sie pomyliłeś
.
No wiesz ja nie powiedziałem że nie lubisz windowsa (jak już to napisałem ale i w to wątpie
). Liuns Torvald nie doszedł od zera. Linux powstał na podstawie Unixa. Bil Gates też nie MS-DOS powstał uwaga uwaga na podstawie DOS'a. A co polityki anty-linuxowej. Dziwisz sie. Każdy chce zniszyć konkurencje. Nie ważne czy jest to Microsoft i linux. Czy Coca-Cola i Pepsi )może troche nie trafione porównianie ale oddaje sedno sprawy).
No wiesz ja nie powiedziałem że nie lubisz windowsa (jak już to napisałem ale i w to wątpie
-
Gość
Sprostowanie sprostowania. Mi chodziło o to że ich przychód na kwartał (albo rok) wynosi 13 mld $ netto a w polsce 155 milionów $ (Czytałem W CRN'ie - a mówią że polska to taki biedny kraj
) A pozatym że oparli na powstałych juz wcześiej programach (systemach), przecież i tak każdy musi od czegoś zacząć. A pozatym to co oni dokonali i Torvald i Gates to i tak jes warte podziwu. A tak do konkurencji to ja wiem że zawsze była i będzie ale czy warto, zamiast konkurować i wydawać kase na konkurencje (tak było z Microsoftem gdy kazali badaczom zbadać linuxa) mogli by przeznaczyć to na badania sowich systemów i ich ulepszania. Ale nadal jestem za Linuchem (jako korporacji i otwartosści źródł). Microsoft podobno sprzedał windowsa kod Moskwie za kilkaset milionów(chociaż i tak niejest najbezpieczniejszy i niewiadomo która wersje im schandlowano), więc moim zdaniem Linuź batalie w moim odczuciu wygrywa. A co do oprogramowania to są tworzone różne rodzaje projektów open source (nawet w Hallywoodzie się na linucha przesiedli), więc to tylko kwestia czasu kiedy się danego typu program pojawi.
Znowu małe sprostowanie. Już kazali zbadać linuxa. Pierwsze efekty będą widoczne zapene dopiero w longhornie. Co do reszty to sie nie wypowiem bo pierwsze słysze.