portal w moim wykonaniu

Pomoc z zakresu opracowania strategii dla funkcjonowania komercyjnych serwisów internetowych, wprowadzania płatnych treści, a także uczestnictwa w programach partnerskich dla webmasterów.
zasit

portal w moim wykonaniu

Post autor: zasit »

Od lata 2004 dziala portal netelektryk
www.netelektryk.com
Nie wyglada on zbyt imponujaca ale nie ma sensu tworzyc serwisu z piekna grafika a bez zadnej tresci
I moge sie troche podzielic z wami moimi doswiadczeniami
Reklama sprzedaje sie slabo malo kto jest zainteresowany mimo ze sprzedaje to na allegro
Serwis jest o typowo waskiej tematyce a mianowicie elektrotechnika
Mam juz jeden nawet sukces
Bedac zainteresowanym jedna ksiazka wyslalem zapytanie do wydawnictwa i otrzymalem ja do promocji w portalu
A wiec mozna
Ale obowiazuje tu jedna zasada
NIKT DO CIEBIE SAM SIE NIE ZGLOSI
W przyszlosci chcialbym stworzyc portal naprawde profesjonalny
zdjecia, artykuly , wywiady a nawet mozna pokusic sie o testy urzadzen i roznego rodzaju promocje
W chwili obecnej nie mam za duzo czasu na poswiecenie serwisowi ale w przyszlosci mozna by na tym niezle zarabiac
Rozpoznalem juz sytuacje portali o podobnej tematyce i nie wyglada to dobrze
Brakuje naprawde dobrego portalu a nie mowiac juz o reklamach ktore moim zdaniem sa drogie ale chocby jakis % przypadl dla mnie to bylbym zadowolony

Jezeeli mace jakies uwagi to zapraszam do dyskusji
Piotr Bandyk
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: portal w moim wykonaniu

Post autor: Piotr Bandyk »

Ja widze reklame w pozycjonowaniu. Jak nie masz kasy to poczytaj o tym, popytaj w sród znajomych moze się ktoś znajdzie. A grafike trzeba zmienic. Niby ważna jest treść, ale pierwszy kontakt jest bardzo ważny jak chce się przyciągnąc do siebie czytelnika.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Masz racje nikt się do Ciebie nie zgłosi, ale również nikt Ci nic nie da jeżeli nie będzie widział efektów Twojej pracy i Twój serwis nie będzie znany

Żebyś mógl się rozwinąć i stworzyć chociażby drobnie komercyjny serwis musisz wykonać:

:arrow: Dobrze prezentujący się layout z łatwą nawigacją.
:arrow: Przeprowadzić kampanie reklamową (banery i pozycjonowanie) bardziej nastaw się na pozycjonowanie - lepsze efekty
:arrow: Podnieść PR, minimum do 5
:arrow: Mieć dobre i profesionalnie napisane artykuły

Co Ci to wszystko da? Mianowicie to, że Twój serwis będzie uchodził w Internecie za profesionalny i warty polecenia innym. Co za tym idzie wzrośnie Ci liczba odwiedzin, przez co masz ogromne szanse na więcej reklamodawców. Mając więcej reklamodawców masz więcej funduszy na rozwijanie serwisu. I tak się ciągnie kółeczko.
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

Ale Zasit masz swietne podejscie do sprawy i to jest bardzo wazne, jak nie najwazniejsze, mimo braku spektakularnych sukcesow zapowiadasz dalszy rozwoj i rozbudowe, masz nowe pomysły - tacy ludzie mysle osiagaja swoje cele i spoko :wink:

co do samego seriwsu - jak pisze Bartek - zmienic PostNuke (blee), grafika i start z artykulami z wyzszej polki (chyba ze takie masz - tresci nie czytalem)

zycze powodzenia :idea:
ODPOWIEDZ