[XHTML][Problem] Wyświetlanie deklaracji typu

Forum przeznaczone dla wszystkich webmasterów, chcących tworzyć strony www zgodnie ze standardami World Wide Web Consortium.
nietophez
Nowy
Nowy
Kontakt:

[XHTML][Problem] Wyświetlanie deklaracji typu

Post autor: nietophez »

mam taki pewien problem do ktorego nie moge znalezc informacji w poradnikach gdyz wszedzie pisza ze to jest poprawnie i bedzie dzialac

dokladnie chodzi mi o czesc kodu identyfikujacego jezyk w xhtml'u:

Kod: Zaznacz cały

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
  "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
problem polega na tym, iz u mnie na kompie wszystko jest ok, ale po publikacji w sieci strona sie nie wyswietla, jak by jej nie bylo, po usunieciu tego kawalka i ponownej publikacji wszystko juz gra i dziala

co prawda ten kawalek nie jest ponoc potrzebny bo tylko identyfikuje zgodnosc ze standardem ale skoro wszystko jest tak jak ma byc to niech tech kawalek tez bedzie o ile to jest realne

bardzo prosze o jakies info na ten temat moze ktos wytlumaczy dlaczego na serwerze nie bedzie strona dzialac z tym kawalkiem choc w kursach jest to podawane jako szablon i podstawa.
Malin
Nowy
Nowy

Re: [XHTML][Problem] Wyświetlanie deklaracji typu

Post autor: Malin »

Używasz PHP na serwerze?
Co do XHTML 1.1, to polecam poczytać to: http://marcoos.jogger.pl/comment.php?ei ... rtid=32533
nietophez
Nowy
Nowy
Kontakt:

re

Post autor: nietophez »

wlasnie uswiadomilem sobie ze jestem numeromaniakiem ale takim z przypadlosci i dobrej woli ktory korzystal z pewnogo kursu w ktorym stwierdzone zostalo iz w/w naglowej jest obowiazkowy jesli chodzi o zgodnosc i powinno sie go stosowac wiec przekopiowalem a chec zmiany na nowsza wersje wynika z ciaglej modernizacji i skoro juz cos robic to robic to dobrze wiec zrobilem strone w wersji 1.1 i jest ona z ta wersja zgodna i jedynym problemem jest wlasnie wynik koncowy wyswietlany na serwerze www a dokladnie brak tego wyniku a jesli chodzi o numeromanie to powinno sie to umiesciec w kursach jako dzial glowny

uzywam serwera friko.pl i tak jest obsluga php
iro
Moderator

Re: [XHTML][Problem] Wyświetlanie deklaracji typu

Post autor: iro »

Po pierwsze prolog xml nie jest obowiązkowy, a po drugie proszę korzystajcie z szukarki na forum. Temat poruszany co najmniej 2 razy.
Zablokowany