[strona] www.ableorg.com

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
ableorg
Kontakt:

[strona] www.ableorg.com

Post autor: ableorg »

Witam, i proszę o poradę dotyczącą mojej www . To może na począteczku założenia, którymi się kierujemy w projektowaniu i które są wpisane w naszą poltykę:
1) Chcemy aby nasze strony się bardzo szybko ładowały. Nie chcemy aby strona miała więcej niż 30kb
2) Chcemy aby nasze strony były zgodne z przeglądarkami takimi jak IE, Opera, Firefox, Netscape i Firefox oraz Conquror pod Linuxem.
3) Chcemy aby nasze strony były łatwe w odbiorze i nie zawierały zbędnej grafiki.
4) Chcemy aby nasze strony były łatwe w obsłudze i funkcjonalne.
5) Pragniemy aby nasze strony były dostępne dla osób niedowidzących i/lub używających przeglądarek czytających treść. (Już wkrótce dodamy możliwość zmiany wielkości czcionki oraz druku, prace są już w toku...)

Dla Tego zgłaszam się do Państwa z proźbą, o ocenę i wydanie wyroku. Jednocześnie jesteśmy przeciwni dodawaniu dodatkowej grafiki oraz różnego rodzaju upiększeniom. Przede wszystkim funkcjonalność nas interesuje i pod tym kontem proszę o krytykę !!!

Dziękujemy za pomoc, Redakcja Ableorg.com
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Re: [strona] www.ableorg.com

Post autor: Dawid Kulbaka »

w chwili strona mi nie działa...
ableorg
Kontakt:

Proszę spróbować jeszcze raz, ja aktualnie korzystam z mojej www oraz mojego Forum i wszystko chodzi Tip-Top... chodź jest teraz zmiana servera i faktycznie mogą występować małe zgrzyty...
ableorg
Kontakt:

Słyszałem iż powinienem zwiększyć marginesy pomiędzy tekstem właściwym a ramkami, o ile? Myślę też nad zmianą koloru tła boków na bardzo jasny szary, czy może lepiej zmienić kolor pod tekstem?? Co jeszcze należy zmienić??
ableorg
Kontakt:

Czemu taki mały odzew?? Czyż by moja strona była tak beznadziejna i szkoda na nią strzępić klawiszy??
katarycka
Nowy
Nowy

Post autor: katarycka »

Jeżeli chcesz poprawić wygląd tej strony, to musisz być bardziej konsekwentny jeżeli chodzi o kolor. Wybierz sobie z jakiegoś koloru trzy czy cztery odcienie,i stosuj je. Może być też jeden kontrastowy dla podkreślenia czegoś ważnego.Gdybyś zastosował też bardzo nieduże cienie,to było by dużo lepiej.
Powodzenia
ableorg
Kontakt:

Głównym kolorem jest tu oczywiście widoczny zielony. Co do kolorów dla ważnego wybraliśmy bordowe nagłówki. Co do cieni, to czy mam rozumieć, iż zmienić cieniowanie tego zielonego?? To znaczy dodać tam takowe czy może chodziło o coś innego??
katarycka
Nowy
Nowy

Przepraszam ale wysłałam dwa razy.
Ostatnio zmieniony wt lut 01, 2005 1:51 pm przez katarycka, łącznie zmieniany 1 raz.
katarycka
Nowy
Nowy

Z tego co ja widzę to nie ma cieni w ogóle.Mówiąc o cieniach, miałam na myśli efekt wypukłości i wszystko co można osiągnąć stosując cienie.Przyjrzyj się jakimkolwiek ramką one wszystkie wrażenia wzrokowe mają osiągnięte właśnie za pomocą umiejętnego stosowania jasnego koloru i ciemnego.Ten bordowy do tej zieleni mi nie pasuje.
Look_as
Nowy
Nowy

Post autor: Look_as »

Troche ascetyczna ta strona, ja rozumiem, że ma być mała :P. Nie wiem czy do końca dobry jest pomysł ze skalowaniem (1600x1200 - dziwnie wyglada).
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Mi się ona wogóle nie wgrywa więc szybkość serwerów musi być zawrotna. Coś się tam ładuje po chwili pojawia się "gotowe" i białe tło.
ODPOWIEDZ