Drodzy Dyskutanci,
proszę o pomoc. Stworzona przez mnie strona wyświetlana jest poprawnie na IE w wersji 5 czy 6. Niestety z prawidłowym jej wyświetlaniem mają problemy inne przeglądarki, typu Firefox, Opera itp.
Błąd musi zatem leżeć w kodzie. Czy możecie mi powiedzieć, co powinienem zmienić, by strony były wyświetlane tak jak w IE. Chodzi przede wszystkim o ramki tabeli (grubość=1 oraz kolor=biały) i podkreślenie linków. Z góry dziękuję za pomoc.
Adres strony to http://t-k.biznes.webpark.pl
Pozdrawiam,
eos
Niepoprawna interpretacja strony przez Firefoxa
Re: Niepoprawna interpretacja strony przez Firefoxa
Najpierw zwaliduj stronę i popraw błędy składni. Potem spróbuj poczytać coś o CSS i spróbuj sprawy związane z wyglądem strony wyrzucić do pliku .css.
troszeczkę ułatwić pracę może narzędzie HTML Tidy.
Obramowanie tabel i wygląd linków można łatwo kontrolować prze CSS. U siebie na stronie w ogóle nie używasz CSS, a to zostawia mało możliwości manipulacji wyglądem strony.[/manual]
troszeczkę ułatwić pracę może narzędzie HTML Tidy.
Obramowanie tabel i wygląd linków można łatwo kontrolować prze CSS. U siebie na stronie w ogóle nie używasz CSS, a to zostawia mało możliwości manipulacji wyglądem strony.[/manual]
-
Michał Fikus
- Przelotem

Nie no zdziwiłeś mnie pisząc, że Firefox i Opera źle wyświetlają. Więc z ciekawości zajrzałem. No i niestety miałem rację - jeśli chodzi o kod, FO wyświetlają dobrze - to IE robi źle....
Swoją drogą, proponuję byś przepisał kod odnowa najlepiej zgodnie ze specyfikacją XHTMLi i CSS. Wtedy wszystko będzie dobrze wyglądało (no., czasami będzie trzeba pomęczyć się nad IE)
.
Swoją drogą, proponuję byś przepisał kod odnowa najlepiej zgodnie ze specyfikacją XHTMLi i CSS. Wtedy wszystko będzie dobrze wyglądało (no., czasami będzie trzeba pomęczyć się nad IE)
-
eos
Dziękuję za odpowiedzi. Czy nie ma prostszego rozwiązania od przebudowania całej strony? Pewnie dla Was jest to niezwykle proste. Jednak mi przysparza to wiele trudności. Zależy mi tylko na tabeli, by ich ramka miała grubość=1 a kolor biały.
Mój kuzyn zaproponował rozwiązanie typu "border=0", jednak po tym zbiegu strona traci, moim zdaniem, na wyglądzie.
Jeszcze raz pragnę podziękować za pomoc. Z góry też dziękuję za kolejne rozwiązania.
Serdecznie pozdrawiam
eos
Mój kuzyn zaproponował rozwiązanie typu "border=0", jednak po tym zbiegu strona traci, moim zdaniem, na wyglądzie.
Jeszcze raz pragnę podziękować za pomoc. Z góry też dziękuję za kolejne rozwiązania.
Serdecznie pozdrawiam
eos
Jak już mówiłem, zainteresuj się CSS. Tam jest coś takiego jak border-color, które może Ci się przydać.