[ocena] www.monaco.blo.pl - nowy design
[ocena] www.monaco.blo.pl - nowy design
Witam
prosze o ocene mojej nowej strony www.monaco.blo.pl
adres bezpośredni http://pogoda.trzepak.pl/~telq
poświeconej klubowi piłkarskiemu AS Monaco
na stronie m.in bramki z meczy galerie newsy codziennie nowe artykuly opisy zawodników forum czat opisy ostatniego meczu i wiele wiecej
prosze o sugestie uwagi które napewno mi się przydadzą
z góry dziekuje i pozdrawiam
PS pomóżcie w rozwoju forum i strony
Szukam newsmanów moderatorów redaktorów i innych osób które chcialyby pomóc
kontakt gg2154201 email [email protected]
pozdrawiam
prosze o ocene mojej nowej strony www.monaco.blo.pl
adres bezpośredni http://pogoda.trzepak.pl/~telq
poświeconej klubowi piłkarskiemu AS Monaco
na stronie m.in bramki z meczy galerie newsy codziennie nowe artykuly opisy zawodników forum czat opisy ostatniego meczu i wiele wiecej
prosze o sugestie uwagi które napewno mi się przydadzą
PS pomóżcie w rozwoju forum i strony
Szukam newsmanów moderatorów redaktorów i innych osób które chcialyby pomóc
kontakt gg2154201 email [email protected]
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr lis 17, 2004 7:27 am przez freon, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: [ocena] www.monaco.blo.pl - nowy design
pierwsze co rzuca się w oczy to bałagan...
- Za duża czcionka - nie mieści się w tabelach
- brak marginesów w menu
- zawartość obrana tagiem <center> za dobrze nie wygląda
- strona jest podzielona na trzy części, jednak te nie różnią się - powoduje to zlewanie się zawartości
- oprawa graficzna nieciekawa.
+ info, temat
Ogólnie należałoby to zaprojektować od nowa i uporządkować.
2+/10 - "Widziałem lepsze serwisy..."
- Za duża czcionka - nie mieści się w tabelach
- brak marginesów w menu
- zawartość obrana tagiem <center> za dobrze nie wygląda
- strona jest podzielona na trzy części, jednak te nie różnią się - powoduje to zlewanie się zawartości
- oprawa graficzna nieciekawa.
+ info, temat
Ogólnie należałoby to zaprojektować od nowa i uporządkować.
2+/10 - "Widziałem lepsze serwisy..."
Vic napisał:
Ja bym się przyczepił do bocznych tabelek. I to zarówno z lewej jak i z prawej strony. Moim zdaniem zrobiłeś za dużo pustego miejsca między nagłówkiem tabelek a ich zawartością. Ponadto zawartość tych tabelek przydałoby się odsunąć trochę od lewej krawędzi.
Zgodzę się z Vicem, że elementy ujęte w znaczniku <center> nie wyglądają za dobrze. Skoro w tabelkach z lewej strony stosujesz wyrównanie do lewej, to trzymaj się tej samej stylistyki w tabelkach po prawej.
Po wejściu w dział "Historia" pojawia się tekst, który nie mieści się w ramce. Ramka nie ma scrolla i zawartość można przewinąć tylko scrollem w myszce. Zauważ, że nie wszyscy muszą mieć takie myszki, albo po prostu ktoś nie zauważy, że wogóle da się to przewinąć. Przyznaję, że sam przez chwilę nie wiedziałem co zrobić.
Kolejna sprawa to używanie pogrubienia. Praktycznie wogóle z tego nie korzystasz. A znacznie poprawia to wygodę czytania. Przydałoby się to zwłaszcza w dziale "Sukcesy".
BTW: i znów to centrowanie tekstu ...
Kolejna rzecz to tabele. Konkretnie dział "Ligue 1 - Tabela". Znów to nieszczęsne wyśrodkowanie. A aż się prosi umieścić to właśnie w ... tabeli!!
Zupełnie traci to na czytelności.
Na razie to tyle. Niestety u mnie nie zasłużyłeś na pochlebną opinię. Nie pomoże nawet to, że bardzo lubię Monaco
.
Moja ocena to 2/10. Jest co poprawiać, więc do roboty
Moim zdaniem nie ma co się za bardzo do niej przyczepiać. Jest bardzo prosta ale nie brzydka. Choć napis "AS Monaco" w topie strony przydałoby się zrobić ładniejszą czcionką.- oprawa graficzna nieciekawa.
Ja bym się przyczepił do bocznych tabelek. I to zarówno z lewej jak i z prawej strony. Moim zdaniem zrobiłeś za dużo pustego miejsca między nagłówkiem tabelek a ich zawartością. Ponadto zawartość tych tabelek przydałoby się odsunąć trochę od lewej krawędzi.
Zgodzę się z Vicem, że elementy ujęte w znaczniku <center> nie wyglądają za dobrze. Skoro w tabelkach z lewej strony stosujesz wyrównanie do lewej, to trzymaj się tej samej stylistyki w tabelkach po prawej.
Po wejściu w dział "Historia" pojawia się tekst, który nie mieści się w ramce. Ramka nie ma scrolla i zawartość można przewinąć tylko scrollem w myszce. Zauważ, że nie wszyscy muszą mieć takie myszki, albo po prostu ktoś nie zauważy, że wogóle da się to przewinąć. Przyznaję, że sam przez chwilę nie wiedziałem co zrobić.
Kolejna sprawa to używanie pogrubienia. Praktycznie wogóle z tego nie korzystasz. A znacznie poprawia to wygodę czytania. Przydałoby się to zwłaszcza w dziale "Sukcesy".
BTW: i znów to centrowanie tekstu ...
Kolejna rzecz to tabele. Konkretnie dział "Ligue 1 - Tabela". Znów to nieszczęsne wyśrodkowanie. A aż się prosi umieścić to właśnie w ... tabeli!!
Zupełnie traci to na czytelności.
Na razie to tyle. Niestety u mnie nie zasłużyłeś na pochlebną opinię. Nie pomoże nawet to, że bardzo lubię Monaco
Moja ocena to 2/10. Jest co poprawiać, więc do roboty
1. Daj mniejszą czcionkę w menu
2. Za dużo buttonów np toplist
3. A CO TO Substrykacja hehe
Ogólnie spoko układ ale logo do niczego.
2. Za dużo buttonów np toplist
3. A CO TO Substrykacja hehe
Ogólnie spoko układ ale logo do niczego.
Też mnie ta "substrykacja" zadziwiła
, no ale cóż, każdy nazywa rzeczy po swojemu 
Witam ponownie
a wiec postanowiłem całkowicie zmienic design ponieważ niebył on za fajny
prosze teraz o ocene
www.monaco.blo.pl
oraz o opinie jak strona wygląda w innych przeglądarkach niz IE (czy sie nie rozjeźdza itp)
a wiec postanowiłem całkowicie zmienic design ponieważ niebył on za fajny
prosze teraz o ocene
www.monaco.blo.pl
oraz o opinie jak strona wygląda w innych przeglądarkach niz IE (czy sie nie rozjeźdza itp)
hmm co nikt go nie oceni ?? 
Ależ naturalnie, że oceni
.
Więc do rzeczy. Podoba mi się top strony. Bardzo fajny.
Poprawiłeś błędy popełnione poprzednio, ale nie ustrzegłeś się nowych (przynajmniej z mojego punktu widzenia).
1. Menu poziome tuż pod topem - jakieś to małe. Pasowałoby zwiększyć tą czcionkę.
2. Nagłówki poszczególnych tabel - trudno mi to inaczej określić, ale po prostu mi nie pasują.
3. Zdjęcia w tle tabel w lewym panelu - jak dla mnie niezbyt fortunna decyzja. Wolałbym, gdyby pozostało tak jak było.
Ogólnie mogę powiedzieć, że jakiś postęp jest, ale dalej musisz nad tym popracować.
Więc do rzeczy. Podoba mi się top strony. Bardzo fajny.
Poprawiłeś błędy popełnione poprzednio, ale nie ustrzegłeś się nowych (przynajmniej z mojego punktu widzenia).
1. Menu poziome tuż pod topem - jakieś to małe. Pasowałoby zwiększyć tą czcionkę.
2. Nagłówki poszczególnych tabel - trudno mi to inaczej określić, ale po prostu mi nie pasują.
3. Zdjęcia w tle tabel w lewym panelu - jak dla mnie niezbyt fortunna decyzja. Wolałbym, gdyby pozostało tak jak było.
Ogólnie mogę powiedzieć, że jakiś postęp jest, ale dalej musisz nad tym popracować.
Zgodzę się z przedmówcą, ale dodam też coś od siebie. Komórka stanowiąca nagłówek news'ów jest za duża, w związku z czym tło się powtarza. Zmniejsz komórkę lub powiększ tło. Bardzo rzuca się w oczy też obramowanie tabel ligowych. Warto byłoby to poprawić. Jest tu sporo drobnych niedociągnięć natury estetycznej, które IMHO psują ogólny wygląd strony.
Widziałem poprzedni layout i muszę powiedzieć, że widać postęp, nawet spory. Popracuj nad szczegółami
Widziałem poprzedni layout i muszę powiedzieć, że widać postęp, nawet spory. Popracuj nad szczegółami