Witam.
Zarejestrowałem sobie domene na .tk i założyłem sobie przekierowanie emaili(chyba tak sie to nazywa) no więc mój adres [email protected] przekierowuje maile na [email protected] ale teraz co mam wpisać jak zakładam nowe konto w outlooku czy dane z wp czy z .tk ?
[domena]założenie emaila na tk
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Re: [domena]założenie emaila na tk
musisz sprawdzić
w zaleznosci od serwera, mi np. dziala ustawienie aliasu jako osobnej skrzynki pocztowej..
w zaleznosci od serwera, mi np. dziala ustawienie aliasu jako osobnej skrzynki pocztowej..
no właśnie ale nie wiem czy mam wpisać server poczty wychodzącej i przychodzącej z wp czy z .tk?
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

wpisz lepiej z @wp.pl, bo najprawdopodobniej to jest tylko alias.
z pocztą przychodzącą nie ma problemu ale z wychodzącą już jest otóż wpisuje wszystkie dane z wp ale podaje adres email z .tk bo chce żeby odbierający otrzymał poczte właśnie z tego konta.
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

W aliasach raczej nie ma takiej mozliwosci.. WP Ci pewnie odrzuca te maile wysylane, gdyz wlaczona jest autoryzacja SMTP, ktora nie pozwala Ci sie podszywac jako ktos inny (w sensie inny adres e-mail).szejk pisze:z pocztą przychodzącą nie ma problemu ale z wychodzącą już jest otóż wpisuje wszystkie dane z wp ale podaje adres email z .tk bo chce żeby odbierający otrzymał poczte właśnie z tego konta.