4. Przed założeniem nowego tematu użytkownik powinien sprawdzić czy interesujące go zagadnienie nie zostało wcześniej poruszone na forum (sugerujemy skorzystać z wyszukiwarki, znajdującej się pod adresem:
http://forum.webinside.pl/search.php).
Powinien ale nie jest to wymagane i bardzo dobrze ;]
7. Treść każdej wypowiedzi powinna wnosić coś nowego i pozytywnego na forum. W tym celu oprócz zawartości merytorycznej trzeba zwrócić uwagę na jasność formułowania pytań oraz wyrażania opinii/zdania.]
To ogranicza wolność wypowiedzi nie powinno być tego punktu ...
8. Jeśli nie potrafimy pomóc, nie odpowiadamy na dany temat. Wypowiedzi typu: "Przykro mi, ale nie wiem" nie wnoszą nic do dyskusji i zostaną usunięte, a użytkownik otrzyma ostrzeżenie. (o tym w punkcie IV)
To jest za to niezgodne z prawami człowieka jak nie wiem czegoś mam prawo o tym poinformować
10. Do prowadzenia prywatnych rozmów między użytkownikami służy mechanizm Prywatnych Wiadomości (PW). Dlatego też zamieszczanie w dyskusjach fragmentów niezwiązanych z tematem (tzw. off-topic`owanie) uznaje się za łamanie niniejszego Regulaminu. Za off-topic moderator/administrator może, ale nie musi przyznać ostrzeżenie bądź też zablokować/zamknąć temat.
To jest ograniczenie wolności ;]. Forum bez off-topicow to jak zołnierze bez mundurów ... To nie koenicznie sa prywatne rozmowy często jest to bardzo powazna wymiana poglądów na bardzo ważny temat... Którą powinni przezczytać inni użytkownicy forum...
- W podpisie dopuszcza się zamieszczenie reklamy, np. swojej strony. Podpis nie powinien przekraczać czterech linii tekstu, oraz zawierać grafiki.
Nie no to już jest kompletna prowokacja .. Podpis nie powinnien mieć ograniczenia innego niz 255 znaków tekstu...
Dawid Kulbaka pisze:prawda jest taka, ze w rzeczywstosci i tak tego dzialu nikt nie sprawdza ... wiec na jedno wychodzi

Innych też sie nie powinno sprawdzać ;] Nie sie dzieje co chce a bendzie dziac sie dużo ;]