ja chcialem poruszuc troszeczke zapomniany i rownie troszeczke pomijany, acz na pewno bardzo ciekawy i potrzebny temat, utrzymania pozycji (wysokiej pozycji bo innej nie ma sensu utrzymywac
dlatego bardzo mnie ciekawi jak Wy sobie z tym radzicie. nie pytam przy tym o techniki spamerskie bo to nie jest zgodne z 'etykieta'
moze ja zaczne:
1. jedna z metod jest oczywiscie, ciagle i ciagle zwiekszanie poppularnosci serwisu (link popularity), czyli nic innego jak oslawionego page ranku i temu podobnych. a wiec z uporem maniaka dodajemy nasze linki do coraz to nowych katalogow, nieustannie szukamy kontaktu z innymi witrynami o podobnej tematyce i wymieniamy sie linkami, banerami, buttonami, itp
2. po drugie (i rownie wazne!) caly czas zwiekszamy wartosc merytoryczna serwisu, bo po:
- moze to spowodowac uznanie, przez roboty wyszukiwarek, naszej witryny za bardziej wartosciowa a co za tym idzie polepszenie pozycji (badz jej utrzymanie, bo oto nam przeciez chodzi)
- sprawia, iz inni z checia umieszcza na swoich stronach link do naszej (co bedzie sie odbywalo czesto bez naszej pomocy i tzw zachety
- sprawi ze uzytkownicy czesciej beda chcieli wrocic, co rowniez nie jest bez znaczenia, np w klikohicie (przypominam ze z zalozenia w d... mamy spam
3 po trzecie to czekam na wasze zdanie! potem moze dorzuce jeszcze cos od siebie...