[IRC] Kanał #webinside
[IRC] Kanał #webinside
Co myślicie o tym aby założyc IRC-owy kanał naszej ukochanej stronki. o nazawe np. #webinside.pl ;]. Piszcie co o tym myślicie (naturalnie nie ma głosów sprzeciwu i wszycy są za
)
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Re: [IRC] Kanał #webinside
Jak dal mnie - czemu nie. Poczekamy na wypowiedzi innych i można zacząc budować ta naszą ZGRANĄ społeczność, czas najwyższy, hihi
Jam jest za. W końcu będzie się można pozbyć tych bezsensownych postów typu: "Jak zmienić wygląd formularza" i nie będzie trzeba zakładać tematów tylko, żeby pogadać...
-
Krzysztof Sziwa
ja myślełem co prawda o jakimś chacie bo irca nie wszyscy kojarzą - no ale może to i lepiej
można by poprowadzić fajne rozmowy 
Cóż.... Ja tam mimo wszystko wolę forum, bo nie trzeba się tak spieszyć z pisaniem odpowiedzi jak na chatach. Tam trzeba szybko pisać i nie zawsze się myśli co się pisze, a na forum jest tak jak z e-mailami - ma się nieograniczenie wiele czasu. Może osobne malutkie forum na takie pogaduszki? (oprócz dawnego off-topicu).
-
Krzysztof Sziwa
karol offline to nie online a forum to nie to samo co irc.
właśnie o to chodzi by były szybkie odpowiedzi, a że ktoś nie potrafi szybko pisać to już inna sprawa.
co do forum to i tak niektórym
nie chce się myśleć nad tym co piszą
właśnie o to chodzi by były szybkie odpowiedzi, a że ktoś nie potrafi szybko pisać to już inna sprawa.
co do forum to i tak niektórym
Karol przynaj sie że chcesz se wiencej postów nabic to ci uwierzeKaRoL pisze:Cóż.... Ja tam mimo wszystko wolę forum, bo nie trzeba się tak spieszyć z pisaniem odpowiedzi jak na chatach. Tam trzeba szybko pisać i nie zawsze się myśli co się pisze, a na forum jest tak jak z e-mailami - ma się nieograniczenie wiele czasu. Może osobne malutkie forum na takie pogaduszki? (oprócz dawnego off-topicu).
calkowicie za. moze dzieki temu zaczne korzystac z irca
Mała techniczna uwaga. Jak juz będzie zakładać kanał to w sieci
Bo jest ona szerzej dostępna dla wszytkich niż polska sieć. Chociażby ja nie moge sie połączyć z polska.irc.pl :]
Kod: Zaznacz cały
[size=18]irc.freenode.net[/size]
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
bardzo prosze, kanał IRC został oddany dla userów WI
Aby połączyć się z naszym kanałem irc musimy użyć serwera ircnet.pl poniżej znajduje się skrócona lista serwerów:
warszawa.ircnet.pl
krakow.ircnet.pl
poznan.ircnet.pl
lub po prostu:
ircnet.pl
Nazwa kanału to #webinside
Oto lista kilku zasad obowiązujących na kanale:
1) Zabronione jest reklamowanie innych stron lub kanałów.
2) Przeklinanie lub używanie zwrotów uważanych ogólnie za obraźliwe.
3) Zabroniony jest tzw. Flood.
4) Używanie kolorów poza standardowym przy pisaniu tekstu.
http://www.webinside.pl/news/491
Podziekowania dla Piotrka za obsługe
Aby połączyć się z naszym kanałem irc musimy użyć serwera ircnet.pl poniżej znajduje się skrócona lista serwerów:
warszawa.ircnet.pl
krakow.ircnet.pl
poznan.ircnet.pl
lub po prostu:
ircnet.pl
Nazwa kanału to #webinside
Oto lista kilku zasad obowiązujących na kanale:
1) Zabronione jest reklamowanie innych stron lub kanałów.
2) Przeklinanie lub używanie zwrotów uważanych ogólnie za obraźliwe.
3) Zabroniony jest tzw. Flood.
4) Używanie kolorów poza standardowym przy pisaniu tekstu.
http://www.webinside.pl/news/491
Podziekowania dla Piotrka za obsługe
-
Piotr Olczyk
- Kontakt:
Czyli kanał stoi ale narazie nikt na niego nie zagląda hmm trzba pomyślec nad reklamą odrazu na stronie startowej
Ja zaglądam.
Ale zgadzam się z tym, że trzeba jakąś reklamę zrobić...
Ostatnio zmieniony śr lip 14, 2004 5:33 pm przez Hygin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Krzysztof Sziwa
jakby ktos mial problem z polaczeniem wystarczy zmienic port z 6667 na 6666, 6665 i bedzie git
Trzeba ludzia uświadomić że na kanale panują inne klimaty niż na forum :], Tzn. nie jest tam tak nudno jak tutaj :p
Ja uważam że lepiej by było gdyby kanał był na ircnecie niechodzi mi o ircnet.pl tylko irc.pl. A dlaczego tak uważam...hmmm...bo większość osób jakie znam siędzi właśnie tam i lepiej chyba wejść na kanał niż uruchamiać dwa irc`e (klienty inne)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.