[photoshop] problem z efektem plastiku

Wszystko, co związane z grafiką, przygotowaniem projektów www, jej optymalizacją oraz tworzeniem reklam internetowych.
pawwwel

[photoshop] problem z efektem plastiku

Post autor: pawwwel »

Dopiero zaczynam zajmowac robieniem stron i jestem troche zielony i mam taki problem... Wczesniej robiłem ten efekt plastiku i wszystko wyszło ładnie ...
I wydaje sie ze chyba ten poradnik zmodyfikowano bo troche inaczej jest napisany .. ale nie wazne ...
Najpierw tworze dokument potem Layer > new ... zaznaczam i daje blending options .. i terazz zaznaczam wszystkie opje prawidłowo ale gdy daje "ok" nic sie nie dzieje ani nie zmienia. W czasie robienia tez sie nic nie zmieniało .. ;/ tylko zmieniał sie wygląd kwadraciku pod napisem preview ;/ :cry: :roll: pleaseee help ...
Cysorz
Nowy
Nowy

Re: [photoshop] problem z efektem plastiku

Post autor: Cysorz »

Tworząc nową warstwę, jest ona domyślnie pusta (przeźroczysta). Jeżeli na niej właśnie robisz efekt, to masz go (teoretycznie) - tyle, że jest on również "przeźroczysty";). Zaznacz warstwę z rysunkiem, aby nadać mu efekt...
pawwwel

Re: [photoshop] problem z efektem plastiku

Post autor: pawwwel »

Spoko.. Dzieki !!! juz to wczesniej rozgryzłem cos tam porobiłem na dziekiego i jakos wyszło :D ale teraz juz wiem czemu... thx ...
ODPOWIEDZ