Czy można pobrać i zapisać do własnej bazy serwis generowany dynamicznie.
Chodzi mi o pobranie strony wynikowej, wyciecia pewnych fragmentow i wstawienia ich do swojej bazy. Oczywiscie jest kilka odnosnikow do dzialow i w kazdym dziale kilkadziesiat stron.
[php] pobieranie serwisu generowanego dynamicznie
Re: Jak pobrać cały serwis www, generowany dynamicznie
zanalizuj ten przyklad:Comzit pisze:Czy można pobrać i zapisać do własnej bazy serwis generowany dynamicznie.
Chodzi mi o pobranie strony wynikowej, wyciecia pewnych fragmentow i wstawienia ich do swojej bazy. Oczywiscie jest kilka odnosnikow do dzialow i w kazdym dziale kilkadziesiat stron.
[php]<?php
$filename = "http://www.gazeta.pl";
$fd = fopen ($filename, "r");
while (!feof ($fd)) {
$buffer.=fgets($fd, 4096);
}
fclose ($fd);
echo "<html><body><textarea cols='40' rows='30'>".$buffer."</textarea></body></html>";
?>[/php]
Re: [php] pobieranie serwisu generowanego dynamicznie
To jest proste odczytanie jednej strony.
Mi chodzi o coś więcej. O śledzenie i odczytanie podstron w zaleznosci od przekazanych parametrow w odnosnikach itd.
Mi chodzi o coś więcej. O śledzenie i odczytanie podstron w zaleznosci od przekazanych parametrow w odnosnikach itd.
Re: [php] pobieranie serwisu generowanego dynamicznie
pomysl i poracuj samodzielnie, przeciez calej klasy Ci nie napisze, dobroc ma swoje granice. Masz juz jak wyciagnac kod strony wyciagnij z niego urle, przeparsuj je itd...Comzit pisze:To jest proste odczytanie jednej strony.