[ocena] Netvortal

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
menek
Kontakt:

[ocena] Netvortal

Post autor: menek »

Prosze o ocene mojego serwisu.
Oto adres: http://www.netvortal.glt.pl
Narzil
Nowy
Nowy

Re: [ocena] Netvortal

Post autor: Narzil »

Strona nie wyrużnia się niczym szczególnym, logo to napis "NETVORTAL" więc niebardzo mi się podoba. Nie wiem co inni powiedzą, ale ja uważam, że te napisy: "menu", "kalendarz" itd. powinny zaczynać się z dużych liter. Kolorystyka mi się podoba, ogólnie ok.
Ocena 5/10.
menek
Kontakt:

Re:

Post autor: menek »

Co do loga to się zgodze :!:
Ale niesety nie mam talentu, a nikt mi nie chce zrobić loga.
Menu z dużej?
No cóż... Poczekam na wypowiedź innych.
Wojciech Jurewicz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Wojciech Jurewicz »

Moim zdaniem kiepski TOP. A napisy w nagłówkach są mało czytelne. Trochę skromnie z zawartością... No i po co ten kalendarz???

PS
Fajny jest ten Chomik... :lol:
Krzysztof Sziwa

Post autor: Krzysztof Sziwa »

niezbyt ciekawa gora strony, pasek nawigacyjny mi sie zlewa z napisami, pozatym strona na "gotowym" jportalu ktory ma pare dziurek jak kazdy darmowy cms ocena 4/10
Mayhen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mayhen »

Top:
jeden czerwony napis bez antyaliasingu + banner. Nic co przyciąga uwagę, nic co zostaje w pamięci.

Układ i treść:
Tpowy dla minivortali, serwisów - standartowy układ, tutaj zbudowany na jPortal'u. Na co ten kalendarz? To już zwykła data nie wystarczy? Według mnie kompletnie nieprzydatny. Ogólnie małotreściwa strona, a z układu i grafiki możnaby wywnioskować co innego.

Grafika:
Jedyną grafiką oprócz menusów i chomika [btw: chomik rox!] są bannery. Bez rewelacji.

Ogólnie słaba strona, skromna graficznie - tu liczyłbym na treść ale tej też nie ma zbyt wiele.
Riklaunim
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Riklaunim »

Jak na jportal słaba skórka...
Michał Fikus
Przelotem
Przelotem

Post autor: Michał Fikus »

- układ standardowy (3 kolumny)
- źle dobrany hover buttonów górnych (mówie o kolorystyce) - lepsze wrażenie zrobiłaby tabelka z instrukcjami onmouseover i onmouseout
- o logo nie bede mowil :wink:
- tło nagłówków w tabelkach napewno nie polepsza wizerunku strony
- kalendarz mógłbyś "pokolorować"
- obrazek drukarki w newsach a białe tło - nie pasuje :P
- kilka błędów merytorycznych, no ale nie to mialem chyba oceniać :P
- po co komórka z "twoje info" - nie traktuj internauty jako bezmyślnej maszyny - on wie z jakiego systemu korzysta itd.
- brzydka czcionka w górnym menu...

Hmm plusów nie znalazłem, ale nie przejmuj się - nie często je znajduje :twisted:

Ogólnie nie podoba mi sie - 3/10.
K.Gontarek
Kontakt:

Post autor: K.Gontarek »

1) zauwazylem, ze wykorzystujesz pewne ikonki, na co trzeba miec zgode ich autora, czy masz taka?

2) wortal, to serwis specjalizujacy sie w danym temacie, u Ciebie na razie nie widze takiej specjalizacji. na razie wiec jest to dla mnie po prostu serwis.

3) w Operze te gorne menu jest nieczytelne

4) generalnie do grafiki nie ma sie co przyczepiac dopoki serwis nie wbogaci sie o jakis wlasny kontent, wtedy bedzie czas na dopracowanie efektow wizualnych.

5) na wstepie czytamy: "Witamy na stronach serwisu rozrywkowego netvortal" - szczerze mowiac nazwa netvortal zupelnie nie kojarzy mi sie z rozrywka, bardziej z jakims serwisem specjalistycznym o sieciach komputerowych, ewentualnie o jezykach programowania wykorzystywanych w internecie.

Ot, kilka moich uwag, ktore nasunely mi sie na pierwszy rzut oka. Mam nadzieje ze przydadza sie w rozwoju twojego serwisu :-)
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Niczym sie nie wyróznia ale tez niczym nie razi. 5/10.
klozz
Kontakt:

Post autor: klozz »

Mnie się nie zabardzo podba :? Ten napis na górze jest beznadzieny.. Grafiki nie znajdziemy prócz buttonsów. Niczym się nie wyróżnia... A pozatym pójścię na łatwiznę i instalacja JPortala :? Jak dla mnie słabo 3+/10
ODPOWIEDZ