[dyskusja]zagraniczne serwery

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

[dyskusja]zagraniczne serwery

Post autor: iniside »

Własnie co myślicie o serwerach za granicą. Np. w USA albo w rosji.
Czy kieyś wykupiliście u nich konto ale domene :?:
Często ich oferata jest o wile korzystniejsza cenowo niż serwerów w polsce. (np. bardziej rozbudowana oferat, za niższą cene). Napiszcie co myślicie o wykupieniu miejsca na strone gdzie indziej niż w polsce.
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [dyskusja]zagraniczne serwery

Post autor: misz »

Testowałem serwer w niemczech - cenowo oferta przebijała ponad dwukrotnie obecną moją umowę lecz spadek predkości był porównywalny z różnicą w cenie. Ja się zniechęciłem.
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Z drugiej strony. np. w polsce jest tylko jeden (przynajmniej ja znalazłem jeden) serwer obsługujący ASP. NET (postawiony na Windows 2003) to jest www.hoga.pl i kosztuje 83zł (za miesiąc). Za dwa razy niższą cene znalazłem na gogle kilkanaście. Z podobna ofertą tylko dwa - trzy razy taniej. A co do opłat. To Czy trzeba płacic jakieś cło, albo większą prowizje Bankowi za przelew na konto za granicą. :?:
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Z tego co się oriętuje nie jest istotny przy przelewie adres odbiorcy. Jeden raz dokonywałem przelewu i był tak samo darmowy jak w innych przypadkach (mbank).

A co do domen - nie płace w polsce specjalnie więcej a z usług krajowego dysponenta jestem zadowolony - więc wspieram polską gospodarkę :P
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Jedni wspierją gospodarke. A jedni szukają (tak jak ja) dobrych, tanich ofert. Czyli wszytko na jednym miejscu. Jak zakładam kotno to odrazu u tego samego rejestruje domene.
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Serwer kolokuje - masz wlasna maszynę, masz oprogramowanie jakie chcesz a możliwość awarii masz minimalną.
ODPOWIEDZ