[dyskusja] Promowanie poprzez sprzedaż serwisu na aukcjach?
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
Re: [dyskusja] Promowanie poprzez sprzedaż serwisu na aukcjach?
Czyżby jakiś nowy sposób na reklamę??? Nie wiem czy dobry, pozatym chyba reklama nie była zamiarem wystawienia serwisu na aukcji. Cikaw jestem czy wystawisz swój serwis ponownie?
Nie posiadam ofcjalnych informacji, ale chyba sprzedawan ie serwisów w Polsce nie idzie zbyt dobrze, mówie to na podstawie ofert z aukcji które widziałem.
PS co do edycji postów należy się zwrócić do Admina (Dawid)
Nie posiadam ofcjalnych informacji, ale chyba sprzedawan ie serwisów w Polsce nie idzie zbyt dobrze, mówie to na podstawie ofert z aukcji które widziałem.
PS co do edycji postów należy się zwrócić do Admina (Dawid)
Moim zdaniem to nie jest dobry sposób promocji serwisu, przynajmniej nie na dłuższą metę ponieważ serwis może stracić zaufanie użytkowników którzy n-ty raz widzą aukcje tego samego serwisu i nikt nie będzie już wchodzić po raz kolejny na tego typu aukcje tego samego serwisu.
1. to nie byla promocja - promocja to efekt uboczny (a czy zamiezony czy nie pozwole zachowac w tajemnicy)
2. jak juz pisalem moje wywody sa TEORETYCZNE
3. "promocja" dala pozytywny efekt
4. juz napisalem ze jesli chodzi o dva nie bedzie juz stosowana
2. jak juz pisalem moje wywody sa TEORETYCZNE
3. "promocja" dala pozytywny efekt
4. juz napisalem ze jesli chodzi o dva nie bedzie juz stosowana
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
Napisałeś że liczba odwiedzin zmieniła sie tylko nieznacznie, czy na tyle żeby powiedzieć że jest to pozytywne???
tak zamiast spasc w okresie wakacyjnym o powiedzmy 20% wzrosla o 5% ... pisalem juz to
wzrost jest nieznaczny ale poczekajmy na wrzesien ...
pytanie do misza:
a ta gazeta dva.pl to jest na serio czy tylko zart a jak na serio to o czym ona bedzie
a ta gazeta dva.pl to jest na serio czy tylko zart a jak na serio to o czym ona bedzie
Tresc będzie się pokrywać z zawartościa stron głównych z tym że stawiamy bardziej na technologie niż na rozrywkę. Ale niezabraknie też arykułów na tematy związane np. ogólnie z internetem.
A czy to dowcip czy nie ... dowiesz sie w swoim czasie
A czy to dowcip czy nie ... dowiesz sie w swoim czasie
-
budek vel. fu3ak
- Przelotem

to i ja zapytam misza
dva jest portalem ktory kombinowales jakies 2 lata temu na WI??
dva jest portalem ktory kombinowales jakies 2 lata temu na WI??
1. dva nie jest portalem
2. dva istnieje zdziebko dlozej
3. portal chcielismy zrobic niecaly rok temu
4. dva nie mialo miec z tym wiele wspolnego
2. dva istnieje zdziebko dlozej
3. portal chcielismy zrobic niecaly rok temu
4. dva nie mialo miec z tym wiele wspolnego
A mogłi byście mi wytłumaczyć co oznacza magiczny skrót "WI", bo ja go nieznam 
Sorry za lekki offtopic...
wyjaśnienie dodał Dawid Kulbaka:
Wi oznacza WebInside.pl
Sorry za lekki offtopic...
wyjaśnienie dodał Dawid Kulbaka:
Wi oznacza WebInside.pl
takie zabiegi byly juz znacznie wczesniej stosowane - w okresie przedswiatecznym ( 2 tyg. , koniec aukcji zaplanowany byl na 20 grudnia) ogladalnosc serwisu (jakiego pozwole sobie nie mowic) wzrosła o 40% )
oczywiscie serwis nie byl na sprzedaz (tzn. jakby ktos zaproponowal cene minimalna ktora ustalilismy na 2 700 000 to pewnie bysmy sprzedali;) ), jednak glownie chodzilo o promocje i o pokazanie ludziom, ze cos takiego istnieje.
wiele osob (paradoksalnie, bo przeciez serwis byl na sprzedaz) zapisalo sie na newslettera, ponad dwukrotnie zwiakszyly sie wejscia na strone z ' Ulubionych'
słowem.. warto... sie zastanowic, bo moze to tez zle wpłynac na wizerunek.
poza tym coraz czestsze jest takie dzialanie.
z drugiej jednak strony to byla najskuteczniejsza kampania jesli brac pod uwage ROI (kampania za 50 zł.)
oczywiscie serwis nie byl na sprzedaz (tzn. jakby ktos zaproponowal cene minimalna ktora ustalilismy na 2 700 000 to pewnie bysmy sprzedali;) ), jednak glownie chodzilo o promocje i o pokazanie ludziom, ze cos takiego istnieje.
wiele osob (paradoksalnie, bo przeciez serwis byl na sprzedaz) zapisalo sie na newslettera, ponad dwukrotnie zwiakszyly sie wejscia na strone z ' Ulubionych'
słowem.. warto... sie zastanowic, bo moze to tez zle wpłynac na wizerunek.
poza tym coraz czestsze jest takie dzialanie.
z drugiej jednak strony to byla najskuteczniejsza kampania jesli brac pod uwage ROI (kampania za 50 zł.)