strona w php jako off-line

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
RyaN
Nowy
Nowy

strona w php jako off-line

Post autor: RyaN »

Mam pytanie czy ktoś robił musiał kiedyś przygotować stronę zrobioną w php w wersji off-line.

Chciałem zapytać jesli ktoś robił takie reczy.
jakim sposobem to robił.
Vic
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: strona w php jako off-line

Post autor: Vic »

Tak czy siak, jeżeli chcesz robić strony w php musisz mieć zainstalowany srerwer internetowy (np. Apache, Xitami itd), aby mógł tłumaczyc php dla przeglądarki. Nie ma znaczenia czy jesteś off czy online.
RyaN
Nowy
Nowy

Tak czy siak, jeżeli chcesz robić strony w php musisz mieć zainstalowany srerwer internetowy (np. Apache, Xitami itd), aby mógł tłumaczyc php dla przeglądarki. Nie ma znaczenia czy jesteś off czy online.
Ja już mam zrobionę stronkę w php. Tylko chcę zrobić werjsę off-line na płycie żeby kazdy mogł taką zobaczyć w domu. Tak jak czasem mają naprzykład niektóre czasopisma co dają wersję off-line stron na płytach.
Zbłąkany
Nowy
Nowy

Post autor: Zbłąkany »

RyaN pisze:
Ja już mam zrobionę stronkę w php. Tylko chcę zrobić werjsę off-line na płycie żeby kazdy mogł taką zobaczyć w domu. Tak jak czasem mają naprzykład niektóre czasopisma co dają wersję off-line stron na płytach.
To bedziesz musial zmusic klienta do instalacji serwera i php:) inaczej tego nei da rady zrobic:) chyba ze napiszesz program ktory by dzialal jak przegladarka i mial w sobie wbudowany modul obslugujacy php:)
wixor
Przelotem
Przelotem

Post autor: wixor »

autorowi chyba nie o to chodzi...
należy każdą stronę ściągnąć przez przeglądarkę na dyck. wtedy otrzymamy wersję html czyli to co generuje pehape. I wtedy należy to nagrać na cd (po zmienieniu wszystkich linków na właściwe). Nie można srobić strony off-line która jednocześnie byłaby dynamiczna bez instalacji servera z php u klienta o czym pisali poprzednicy
RyaN
Nowy
Nowy

wixor o to mi chodziło.
Tylko, że będzie trochę z tym roboty chyba. :(
Ale cóż.
Wojciech Kocjan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Wojciech Kocjan »

Mozesz sprobowac pobawic sie takimi programami jak Teleport Pro, WebCopier etc - podajesz adres witryny i one same chodza po niej i zapisuja strony. Nie zawsze dziala to w 100% dobrze, ale warto sprobowac - jak sie uda, to zaoszczedzisz wiele pracy.
ODPOWIEDZ