Najlepsza przeglądarka?
Najlepsza przeglądarka?
Jaka jest Waszym zdaniem:
1. Najlepsza
2. Najbardziej konfigurowalna
3. Najszybsza
4. Najbardziej trzymająca się standardów
5. Najgorsza
...przeglądarka?
6. Najlepszy klient pocztowy?
WG mnie:
1. Mozilla
2. Opera
3. Opera
4. Mozilla
5. MS IE
6. Mozilla Kurier Poczty
1. Najlepsza
2. Najbardziej konfigurowalna
3. Najszybsza
4. Najbardziej trzymająca się standardów
5. Najgorsza
...przeglądarka?
6. Najlepszy klient pocztowy?
WG mnie:
1. Mozilla
2. Opera
3. Opera
4. Mozilla
5. MS IE
6. Mozilla Kurier Poczty
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Re: Najlepsza przeglądarka?
Według mnie najlepszymi przeglądarkami są Internet Explorer i NetScape.
Zawsze z nich korzystałem i uważam, że są najlepsze i nie mają sobie równych.
Zawsze z nich korzystałem i uważam, że są najlepsze i nie mają sobie równych.
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Bardzo rzadko używam Opery, w ogole Netscape, więc moja opinia może być subiektywna, ale:
Najlpesza: Mozilla Firefox www.firefox.pl
Najgorsza przeglądarka: M$ IE
Najlepszy klient pocztowy: The Bat!
Najlpesza: Mozilla Firefox www.firefox.pl
Najgorsza przeglądarka: M$ IE
Najlepszy klient pocztowy: The Bat!
Lubię Internet Explorer, bo jestem pewien, że każda strona dobrze sie na niej wyświetli 
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Fakt, jedyny plus IE. Jest niska świadomośc webmasterów by dostosowywać kod do róznych przeglądarek i tu niestety cierpią użytkownicy np. Moziili. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że zmieni się to.KaRoL pisze:Lubię Internet Explorer, bo jestem pewien, że każda strona dobrze sie na niej wyświetli
-
Bartosz Olszewski
- Działa

A Dawid w którymś temacie pisałeś, że cokolwiek stworzy Microsoft to beznadziejnota
A jednak IE jest najlepszą i dodać można najpopularniejszą przeglądarką na całym świecie i tak jak sam pisałeś, nie trzeba się męczyć aby dostosować kod do wszystkich przeglądarek.
Wg mnie sama liczba dziur w tej M$'owej przeglądarce oraz wielki plik instalacyjny już zniechęca do używania... Interface też pozostawia wiele do życzenia w porównaniu z innymi przeglądarkami. Ja uważam, że jeśli M$IE to tylko z nakładką MyIE2.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Sądze, że przeglądarka powinna dobrze spełniać swoje zadanie i przeznaczenie, a to czy ma ładną oprawę graficzną czy też nie to nie świadczy o jakości. Fakt, jest że IE ma bardzo dużo dziur przez które rzeczywiście można się nabawić przykrości, ale jednak ja nadal pozostaje przy dwóch przeglądarkach bo są najlepsze oczywiście według mnie, a NetScape ma ładniejszy interfejs.
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Wygląd mozna zmienic, macie Blindsy, SyleXp i mase takich programów, ale warto jednak podkreślić, ze interface IE jest standardowo lipny , czego o konkurencji nie można powiedzieć.
Szybkość - porownajcie szybkosc otwierania stron w Mozilla i np. IE, zdecydowanie przemawia za mną ten aspekt. O bezpieczeństwie nie wspominam, bo każdemu wiadomo jak bezpieczny jest IE.
Szybkość - porownajcie szybkosc otwierania stron w Mozilla i np. IE, zdecydowanie przemawia za mną ten aspekt. O bezpieczeństwie nie wspominam, bo każdemu wiadomo jak bezpieczny jest IE.
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

Chyba sam nie wiesz o czym piszesz.. IE najlepsze? Nigdy w zyciu! IE ma gleboko w nosie wszystkei standarty W3C, nie oblusguje zadnych nowych technologii, stronki mozna by tworzyc duzo bardziej funkcjonalniejsze, z mnostwem ciekawych opcji i rozwiazan (chocby CSS). IE hamuje rozwoj webmasteringu, ma gdzies standarty i umowliwia tworzenie stron wogole niezgodnych z dokumentacja.Bartosz Olszewski pisze:) A jednak IE jest najlepszą i dodać można najpopularniejszą przeglądarką na całym świecie i tak jak sam pisałeś, nie trzeba się męczyć aby dostosować kod do wszystkich przeglądarek.
Zreszta - nie znam chyba osoby , ktora raz przesiadlwszy sie z IE do Mozilli czy Opery powrocila do produktu microsoftu..
Ja uzywam Mozilli Firefox (wczesniej Firebird, wczesniej Phoenix) i bardzo sobie chwale. Stronki otwieraja sie 10 razy szybciej niz w IE, a i 99% wyglada bardzo dobrze (ten 1% to wlasnie frontpage, word itd)
Ja chętnie zainstalowałbym sobie w systemie Operę, tylko nie wiem czy mi to trochę nie namiesza. Nie będzie problemow? Czy nadal IE będzie domyślną przeglądarką? Chciałbym używać Opery tylko do celów testowych stron, które tworzę.
KaRoL pisze:Ja chętnie zainstalowałbym sobie w systemie Operę, tylko nie wiem czy mi to trochę nie namiesza. Nie będzie problemow? Czy nadal IE będzie domyślną przeglądarką? Chciałbym używać Opery tylko do celów testowych stron, które tworzę.
Ha, ha, ha, bardzo śmieszne.
Kiedyś zainstalowałem sobie dodatkowy toolbar z WP i z Google, to mi się cały system zawieszał.
Kiedyś zainstalowałem sobie dodatkowy toolbar z WP i z Google, to mi się cały system zawieszał.
Toolbary do M$IE są modyfikacjami M$IEKaRoL pisze:Kiedyś zainstalowałem sobie dodatkowy toolbar z WP i z Google, to mi się cały system zawieszał.
Niesamowite
Wiesz, nie wiedziałem o tym!
Chodzi mi o cały system - odinstalowałem sobie kiedyś przypadkowo ACDSee to cały system mi się pozmieniał i nie mogę go już przywrócić do stanu jak kiedyś - mam inne ikonki i nie da się ich zmienić.
Wiesz, nie wiedziałem o tym!
Chodzi mi o cały system - odinstalowałem sobie kiedyś przypadkowo ACDSee to cały system mi się pozmieniał i nie mogę go już przywrócić do stanu jak kiedyś - mam inne ikonki i nie da się ich zmienić.