mala modyfikacja forum
mala modyfikacja forum
jest powazny problem z cenzura nieodpowiednich slow - otoz slowa normalne, ktore zawieraja w sobie slowa wulgarne, ale tak naprawde nie sa wulgarne, tak jak naprzyklad:
"ten program c e c h u j e pare wad" (pisze z odstepami, zeby mi nieocenzurowalo)
zamiast tego dostajemy:
"ten program cechuje pare wad" (wpisywane normalne slowo i - jak widzimy mamy cenzure)
o ile pamietam w phpbb jest chyba domyslnie cos takiego co eliminuje takie przypadki, wiec jesli jest to prosze naprawic a jeswli nie ma to prosze o zalozenie - troche to wnerwia jak zamiast wpisywanych slow sotajemy co chwile [cenzura].
nie jest to moze wielki blad, raczej mala poprawka kosmetyczna, ale przynajmniej bede mogl sie chwalic ze cos pomoglem dla rozwoju forum >]
"ten program c e c h u j e pare wad" (pisze z odstepami, zeby mi nieocenzurowalo)
zamiast tego dostajemy:
"ten program cechuje pare wad" (wpisywane normalne slowo i - jak widzimy mamy cenzure)
o ile pamietam w phpbb jest chyba domyslnie cos takiego co eliminuje takie przypadki, wiec jesli jest to prosze naprawic a jeswli nie ma to prosze o zalozenie - troche to wnerwia jak zamiast wpisywanych slow sotajemy co chwile [cenzura].
nie jest to moze wielki blad, raczej mala poprawka kosmetyczna, ale przynajmniej bede mogl sie chwalic ze cos pomoglem dla rozwoju forum >]
Re: mala modyfikacja forum
wystarczy napisać żeby cenzurował zamiast "xxx" takie oto słowo " xxx"
swoją drogą można zamiast "cechuje" używać np. "charakteryzuje".
swoją drogą można zamiast "cechuje" używać np. "charakteryzuje".
ja rachuję, ty rachujesz, on rachuje, ona rachuje, my rachujemy wy rachujecie, oni rachują [...]
niby tak ale dlatego powiedzialem ze to jest tylko mala poprawka kosmetyczna, jednak zawsze lepiej jest pisac wszystkie slowa bez przeszkod i ewentualnych problemow. A sam kawalek skryptu niwelujacy takie cos nie jest trudny do napisania.
-
Monika Trawińska
- Nowy

Dreen nikt Cię nie ignoruje, tak się tylko dłużej zastanawiamy 
Fakt, można zamienić problematyczne słowo na inne, ale faktem jest że mnie się też kilka razy zdarzyła cenzura w wyrazie na to nie zasługującym. Nadal myślimy
Pozdrawiam.
Fakt, można zamienić problematyczne słowo na inne, ale faktem jest że mnie się też kilka razy zdarzyła cenzura w wyrazie na to nie zasługującym. Nadal myślimy
Pozdrawiam.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Cenzura wogóle nie powinna istnieć. Ja np. nazywam rzeczy i osoby po imieniu i tego nikt nie zabroni 
-
Grzegorz Winiarski
- Nowy

Według mnie cenzura powinna zostać wyłączona ze względu na to, że na forum nie ma użytkowników którzy używają wulgaryzmów.
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

co nie znaczy, że nigdy się tacy nie pojawiąGrzegorz Winiarski pisze:Według mnie cenzura powinna zostać wyłączona ze względu na to, że na forum nie ma użytkowników którzy używają wulgaryzmów.
-
Monika Trawińska
- Nowy

Grzegorzu
może nie używają bo jest cenzura 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[quote="Grzegorz Winiarski"]Według mnie cenzura powinna zostać wyłączona ze względu na to, że na forum nie ma użytkowników którzy używają wulgaryzmów.[/quote]
ja tam nie widze sensu wogole rozmowy nad tym:
cenzura wyrazow wysoce wylgarnych: tak
cenzura wyrazow wulgarnych ale malo: nie, jesli wystepuje tylko jedno/post
cenzura wyrazow, ktorych litery w pewnym fragmencie daja wyraz wulgarny: nie
taka jest moja propozycja
to bedzie jakies pare linijek kodu php
ja tam nie widze sensu wogole rozmowy nad tym:
cenzura wyrazow wysoce wylgarnych: tak
cenzura wyrazow wulgarnych ale malo: nie, jesli wystepuje tylko jedno/post
cenzura wyrazow, ktorych litery w pewnym fragmencie daja wyraz wulgarny: nie
taka jest moja propozycja
to bedzie jakies pare linijek kodu php