podkreślanie słów kluczowych przez <strong>

Zagadnienia związane z pozycjonowaniem stron WWW, reklamą kontekstową i linkami sponsorowanymi. Dyskutujemy robotach wyszukiwarek, skuteczności, pomysłach i nowych trendach związanych z promowaniem stron WWW w wyszukiwarkach.
AdamAGP
Nowy
Nowy
Kontakt:

podkreślanie słów kluczowych przez <strong>

Post autor: AdamAGP »

Czy "uzbrojenie" wszystkich słów kluczowych i ich odmian występujących w treści w znaczniki typu <strong> <em> <dfn> daje jakieś plusy w pozycjonowaniu? A może nadużywanie tych znaczników szkodzi?
emicom
Nowy
Nowy

Re: podkreślanie słów kluczowych przez <strong>

Post autor: emicom »

Jak najbardziej, nie wiadomo oczywiście na ile procent to pomaga ale na pewno coś daje bo są to ważne słowa oznaczone przez strong i b. np.
AdamAGP
Nowy
Nowy
Kontakt:

...a nadmiar może być szkodliwy? Bo ustaliłem sobie w stylach żeby <strong> pisał normalną czcionką, więc mogę zaznaczyć tak każde słowo kluczowe wiele razy występujące w tekście.
emicom
Nowy
Nowy

Style css to styl w wyświetlaniu strony, a to co jet w samym kodzie to dla robota wyszukiwarki (w kodzie strony nie w css) - natomiast style pomagają nam wyświetlać zawartość w sposób jaki my chcemy, a więc czy pogrubienie będzie wyświetlane w kolorze takim czy innym oraz czy będzie grube czy tak jak pytasz normalnym tekstem to moim zdaniem nie gra to żadnej roli, zapewne podpatrzyłeś to u mnie i dlatego jesteś ciekawy jak się domyślam :-) A gdzie to już sam wiesz, pozdrawiam. Myślę że nadmiar w odmianach słów jest ok.
AdamAGP
Nowy
Nowy
Kontakt:

ehehe :lol: Nie podpatrywałem 8) , ale wolałem zapytać zanim przeplotę cały tekst w serwisie masą "strongów", po czym dowiem się, że to bez sensu. Dzięki
emicom
Nowy
Nowy

No tak, ale jak widzę i jeżeli dobrze myślę o Twojej stronie o aparatach cyfrowych/fotografii to Ci nic nie da ponieważ masz ja na ramkach, a przynajmniej promujesz adres (alias) który do niej się odnosi.
koziolek
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: koziolek »

ernest pisze:Style css to styl w wyświetlaniu strony, a to co jet w samym kodzie to dla robota wyszukiwarki (w kodzie strony nie w css) - natomiast style pomagają nam wyświetlać zawartość w sposób jaki my chcemy, a więc czy pogrubienie będzie wyświetlane w kolorze takim czy innym oraz czy będzie grube czy tak jak pytasz normalnym tekstem to moim zdaniem nie gra to żadnej roli, zapewne podpatrzyłeś to u mnie i dlatego jesteś ciekawy jak się domyślam :-) A gdzie to już sam wiesz, pozdrawiam. Myślę że nadmiar w odmianach słów jest ok.
Nie do końca. Google jest "wredny" i czyta css. Dzięki temu nie są możliwe numery typu dużo słów kluczowych kolorem białym na białym tle lub na dispaly:none. Kiedyś rzeczywiście wyszukiwarki olewały css. Dziś już niestety nie ;)
emicom
Nowy
Nowy

koziolek pisze:Nie do końca. Google jest "wredny" i czyta css. Dzięki temu nie są możliwe numery typu dużo słów kluczowych kolorem białym na białym tle lub na dispaly:none. Kiedyś rzeczywiście wyszukiwarki olewały css. Dziś już niestety nie ;)
Tak ale to gdy kombinujesz właśnie z display: none; czy visibility: hidden; oraz czcionką w kolorze tła, a jeżeli używasz stylu do wyświetlania czy formatowania po swojemu to nie widzę w tym nic złego, teksty objęte w b, czy stron mogą śmiało mieć swój własny styl.
AdamAGP
Nowy
Nowy
Kontakt:

No właśnie w sumie nikt chyba nie wie do końca jak google działa. Mnie się to wydaje bez sensu, żeby google przywiązywało uwagę do takich rzeczy, bo jednocześnie blokuje możliwość edycji czcionki służącej do poskreślania. Chociaż z drugiej strony cholera wie może lepiej nie ryzykować? Nawet nie wiemy czy na pewno to <strong> <b>, czy <def> cokolwiek daje dla googla
Ostatnio zmieniony czw gru 07, 2006 9:28 pm przez AdamAGP, łącznie zmieniany 1 raz.
ola

Post autor: ola »

<strong> z definicji służy do zwrócenia większej uwagi na jakiś fragment tekstu, a pogrubienie jest sprawą drugorzędną np. niektóre wyszukiwarki tekstowe wyświetlą go jako kursywę, a syntezatory głosu, których używają niepełnosprawni przeczytają tekst opakowany w <strong> głośniej.
Natomiast <b> służy do tylko pogrubienia tekstu bez dodatkowych znaczeń.
Roboty wyszukiwarek podobno zwracają większą uwagę słowa opakowane w <strong>, bo ma on większe znaczenie semantyczne wynikające z tego co napisałam powyżej.
ODPOWIEDZ