HTML/CSS] Problem ze stroną w FireFox-ie

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
ReMi_B
Kontakt:

HTML/CSS] Problem ze stroną w FireFox-ie

Post autor: ReMi_B »

A więc prowadzę serwis www.wck.wodzislaw.pl i ostatnio przeglądałem tą stronę w firefoxie i jak się okazuje jest pare krzaków, np już na samej stronie początkowej grafika przebijana jest przez białe paski, na części tekstowej, tekst wylewa się poza tabele i kawałek grafiki gdzieś mi zawędrował nie tam gdzie być powinien, w IE jest wszystko dobrze wiec może ktoś mi coś poradzi !!

Z GÓRY DZIĘKI
Zawleka

Re: HTML/CSS] Problem ze stroną w FireFox-ie

Post autor: Zawleka »

Masz spory bałagan w kodzie jeżeli chodzi o rozmieszczanie tabelek i obrazków w nich.

Ogólnie polecał bym zaprojektować stronę przy użyciu warstw ( div ) oraz zastosować CSS
preston

Re: HTML/CSS] Problem ze stroną w FireFox-ie

Post autor: preston »

mam podobny problem: wszedzie, gdzie w tabeli obraz jest odnosnikiem, tworzy sie pod nim dodatkowy pasek grubosci kilku pixeli. co masz na mysli poprzez korzystanie z <div> ? chodzi Ci o calkowite usuniecie tabeli ?
ODPOWIEDZ