[Strona] www.metkom.com.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
vviherr

[Strona] www.metkom.com.pl

Post autor: vviherr »

Witajm wszystkich,

bardzo proszę o ocenę strony
http://www.metkom.com.pl

Pozdrawiam :)
nitr0

Re: [Strona] www.metkom.com.pl

Post autor: nitr0 »

wydaje mi sie ze css jest troche nieprzemyslany ale moze jestem przeczulona na punkcie oszczedzania znakow a taki kwiatek:

Kod: Zaznacz cały

B
{
    FONT-WEIGHT: bold
}
to wstyd, podobnie nie ma sensu dopisywanie FONT-WEIGHT: bold przy H1 - przeciez H1 domyslnie jest pogrubiony. mija sie tez z celem kazdorazowe definiowanie kroju czcionki, lepiej sprawdzic gdzie to jest naprawde potrzebne.

poza tym polecam korzystanie z walidatora zarowno do html jak i css.

jesli chodzi o sama strone to skromna. na przycisku kontakt po najechaniu napis sie rozsuwa. linki nie powinny byc az tak ukryte - maja ciemny kolor, i usunales podkreslenie... jakbym w css nie zauwazyla tego koloru i nie poszukala linkow nie domyslila bym sie gdzie sa -- malo uzyteczne.
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

niestety nie mam dla ciebie dorych wiesci..

:idea: strona generalnie nie posiada koncepcji. grafika niestaranna i niestylowa.

:idea: moja rada, po pierwsze nie zniechęcaj się,po drugie pooglądaj w internecia strony podobnych firm i zobacz czy twoja strona robi dobre wrazenie natle tamtych i czy moze z nimi konkurować. (nie mówię tutaj o kopiowaniu designu,tylko o pewnym zamysle estetycznym)

pozdrawiam
Arkadiusz Podlaski
Nowy
Nowy

Post autor: Arkadiusz Podlaski »

Szata graficzna raczej do wymiany. Szkoda psuć wizerunek firmy taką witryną. Żeby chociaż top jakoś wyglądał... a tam kompletny bałagan, dziwne animacje, nieprzemyślany układ...
goodghost

Post autor: goodghost »

przyznam, że nie zaskoczyłeś mnie tą stroną, myślałem, że pod domeną .pl znajdę coś dużo lepszego, strona jest jak kobieta, im atrakcyjniejsza tym więcej ma wielbicieli, tutaj tego niestety nie ma, przejrzyj templatemonster.com i zobacz jak się chociażby przyciski robi. pod względem kodu nie wiem, nie sprawdzałem, ale coś widziałem w innych wypowiedziach o niepoprawym stosowaniu stylów, przerób to lub skorzystaj z darmowego template'a. pozdrawiam. goodghost
ODPOWIEDZ