[HTML/JavaScript] Strona nie otwiera się w IE!

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Loocas

[HTML/JavaScript] Strona nie otwiera się w IE!

Post autor: Loocas »

Witam, prowadzę stronkę i na pewno od dzisiaj (a być może od paru dni) strona nie otwiera się w Internet Explorerze, natomiast w Operze jak najbardziej.
Sprawdziłem ją więc na stronie w3c.org na poprawność znaczników, ale "jedyne" błędy jakie wyłapuje w kodzie, to w reklamach (http://validator.w3.org) dodawanych przez serwer niezależnie ode mnie.
Natomiast gdy zgrałem plik index.html na serwer lokalny z globalnego (po prostu na komputer z FTP :wink: ), to strona się także nie otwiera, czyli po załadowaniu bannera na górze strony nic się dalej nie dzieje.
Proszę o pomoc, bo sam nie mam pojęcia - wydaje mi się, że domknąłem wszystkie znaczniki, itd., poza tym powyższy "sprawdzacz" nie wykazał błędów.
Niecierpliwie czekam na sugestie, pozdrawiam i z góry dziękuję. :wink:
Ostatnio zmieniony pt cze 27, 2008 4:19 pm przez Loocas, łącznie zmieniany 1 raz.
Loocas

Re: [HTML/JavaScript] Strona nie otwiera się w IE!

Post autor: Loocas »

Nikt nie ma pomysłu, jak mi pomóc :?: 8)
A może jednak ktoś zechciałby "usiąść" nad problemem? Bo tak to 90% internautów (a tyle pewnie korzysta z IE) nie może wejść na moją stronę, a ja się coraz bardziej zniechęcam...
Proszę o wskazówki. :wink:
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

To wina któregoś ze skryptów JS, których doliczyłem się... uwaga... 48! 8O Najlepiej pozbądź się ich wszystkich (lub ogranicz znacznie ich ilość), a problem powinien zniknąć.
Loocas pisze:Bo tak to 90% internautów (a tyle pewnie korzysta z IE) nie może wejść na moją stronę
70% i wciąż systematycznie spada.

:arrow: http://ranking.pl/rank.php?stat=browPL
Roberto
Nowy
Nowy

Post autor: Roberto »

Ale ja tam widze mimo wszystko błędy których nie spowodowały same skrypty, no chyba że zostały źle napisane ale to się raczej nie zdarza w przypadku reklam. Mam na myśli to, że jest dość dużo błędów typu "end tag for element NOSCRIPT which is not open", a chodzi nie tylko o noscript ale też style, head czy div, czyli ktoś coś poknocił we wstawianiu tego do kodu strony.
ODPOWIEDZ