Loading... i co dalej?

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
kaworu

Loading... i co dalej?

Post autor: kaworu »

Często gdy filmik/gra się ładuje, jest coś w rodzaju "Loadingu" i dopiero kiedy gra zostanie pobrana w 100% jest np. widoczny guzik PLAY czy coś takiego... w jaki sposób można zrobić taki "Loading" żeby nie odtwarzał filmiku po pobraniu "kawałka" ?

PS. Jak się wstawia "kod" do klatek? Szukać mi się nie chce, a taki PS problemu nikomu nie sprawi ;-)

pozdrawiam.
bwo
Przelotem
Przelotem

Re: Loading... i co dalej?

Post autor: bwo »

Szukaj na forum topiców na temat PRELOADER'a.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

kaworu pisze:Szukać mi się nie chce...
A mnie się nie chce pisać.
Aries
Nowy
Nowy

Post autor: Aries »

kaworu pisze: PS. Jak się wstawia "kod" do klatek? Szukać mi się nie chce(...)
Jak ty chcesz cokolwiek robic jesli ci sie nie chce szukac :evil:

nie "kod" tylko ActionScript :twisted:
bwo pisze:Szukaj na forum topiców na temat PRELOADER'a.
:arrow: lub gdziekolwiek http://www.google.pl http://www.flashzone.pl polecam FAQ
kaworu

Marek_F pisze:A mnie się nie chce pisać.
Jak nie chce ci się pisać, to po co ten bezsensowny post? Lepiej było zignorować.
mossimo pisze:Jak ty chcesz cokolwiek robic jesli ci sie nie chce szukac :evil:
"nie kod tylko ActionScript" - dzięki za odpowiedź na mojego PS'a.

Nie wiem po co tu pisać - znam już pojęcia PRELOADER'a i ACTIONSCRIPT. Dziękuję za sensowne odpowiedzi. pzdr.
bwo
Przelotem
Przelotem

Post autor: bwo »

Akurat to Twój post jest bezsensowny, a nie wydaje mi sie, żebyś wcześniej znał pojęcie PRELOADERA, skoro nie potrafiłem go nazwać tym słowem w 1. poście.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

kaworu pisze:Nie wiem po co tu pisać - znam już pojęcia PRELOADER'a i ACTIONSCRIPT.
No właśnie, znasz już tyle pojęć, że nie pozostało już nic oprósz założenia serwisu z ofertą tworzenia aplikacji we Flashu. Ale do pełnego sukcesu musisz zgłębić pojęcie lenistwa rotfly2 .
kaworu

Marek_F i bwo - czytanie ze zrozumieniem się kłania... oba wasze ostatnie posty są bezsensowne... a gdybyście myśleli czytając mój post, zrozumielibyście, że chodzi mi o coś w rodzaju "topic zamknięty - wiem co chciałem". Tak więc gdybyście nadal nie widzieli tego co chciałem przekazać przeczytajcie "znam JUŻ pojęcia [...]" - JUŻ bo wcześniej nie znałem... to LOGICZNE... dla większości ludzi...
ODPOWIEDZ