Break dance, humor, felietony, sentencje!

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Loocas

Break dance, humor, felietony, sentencje!

Post autor: Loocas »

Witam, zrobiłem ciekawą stronkę... Wiem, że ktoś może powie, że się chłopak "na dzień dobry" przechwala, ale po prostu postarałem się, by na niej było coś ciekawego (zaraz napiszę o wadach ;).
Witryna zawiera działy: break dance (tylko w moim wykonaniu), felietony (naprawdę warto poczytać!), ciekawostki ze świata (około dziewięćdziesiąt - wiedzieliście, że najwyższa zarejestrowana temperatura ciała wynosi 46,5 C?), sentencje i cytaty - te najsławniejsze i te mniej, księga gości, wiersze, download (Marcin Daniec głównie!!! ;), no i z dwieście dowcipów... Jeżeli kogoś zainteresowałem opisem, to zapraszam.
Natomiast wady... Główną i najbardziej rzucającą wadą w oczy jest wygląd witryny. Cóż, nigdy nie byłem uzdolniony ani manualnie, ani nie mam też wyobraźni, więc stronka prawdopodobnie ma trochę kolory niezbyt dopasowane... Jednak przyznam się szczerze - na to nic nie poradzę, ale za to gwarantuję, że treść nadrobi wygląd.
Następna sprawa to to, że menu na stronie źle chodzi pod Operą i Firefoksem, natomiast pod Internet Explorerze jest wszystko w porządku!
Od razu mówię, iż byłbym wdzięczny, gdyby ktoś (po przeanalizowaniu źródła mojej witryny) podpowiedział, jak zoptymalizować menu, by działało pod Operą i Firefoksem.
Pozdrawiam i czekam na opinie! ;-D
Ostatnio zmieniony pt cze 27, 2008 3:58 pm przez Loocas, łącznie zmieniany 1 raz.
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Re: Break dance, humor, felietony, sentencje!

Post autor: iniside »

Co to wogóle jest. !?
Zacznij od nowa a przedtem dużo potrenuj...
Tak sie składa że ja akuart używam opery ..
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Re: www.loocas.za.pl - break dance, humor, felietony, senten

Post autor: Yay Gree »

Loocas pisze:Witam, zrobiłem ciekawą stronkę...
przepraszam???? co zrobiłeś????
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: viraptor »

Brzydka w każdym calu :(
A ze spraw zabawnych - jak ktoś używa mozilli, to może spróbować zjechać do końca strony - powodzenia :) (ciekawy efekt).
don_wron
Nowy
Nowy

Re: www.loocas.za.pl - break dance, humor, felietony, senten

Post autor: don_wron »

Loocas pisze:Główną i najbardziej rzucającą wadą w oczy jest wygląd witryny.
Dobrze ze o tym wiesz
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

Tak się składa, że my tu na tym forum przeważnie nie wchodzimy w treść witryny, tylko oceniamy poziom grafiki, wygląd kodu, zgodność ze standardami, typografię, nawigację, dostepność itp., a pod tymi względami Twoja strona, co już wspomnieli moi przedmówcy, prezentuje się blado, bardzo blado...
Loocas

Witam, pamiętam wasze negatywne opinie o stronie, ale chciałem troszeczkę dodać świeżych wiadomości.
Mianowicie, nie ma już żadnych problemów z menu w żadnej z najpopularniejszych przeglądarek (IE, Opera, Firefox), więc zapewne jest to jakiś punkt na plus.
Następna sprawa jest taka, że nie zmieniałem wyglądu wcale, ale za to sukcesywnie dodaję nową treść (co was ponoć nie interesuje, bo patrzycie na witryny pod względem zgodności kodu ;) ).
Co do zgodności kodu ze standardami W3C, to także poczyniłem jakiś tam postęp (mniejsza ilość błędów na stronie głównej niż kiedyś). :P
Zgadzam się z zarzutami o wygląd, o ten nieszczęsny kod, ale nie mogę się zgodzić z Yay Gree, który w sposób deilkatnie zawoalowany dał mi do zrozumienia, że stronka jest nudna. Tu naprawdę zaprotestuję! ;-D
Zapraszam, jeśli ktoś jeszcze zwraca uwagę na treść, a nie tylko na wygląd.
Pozdrawiam krytyków, gdyż konstruktywna krytyka naprawdę się przydaje! ;-P
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Loocas pisze: Zgadzam się z zarzutami o wygląd, o ten nieszczęsny kod, ale nie mogę się zgodzić z Yay Gree, który w sposób deilkatnie zawoalowany dał mi do zrozumienia, że stronka jest nudna.
otóż młody człowieku, zgodnie z nowa (jakze nieudana) reforma oswiaty, na jezyku polskim kładzie sie nacisk, na czytanie ze zrozumieniem.

jesli nie zrozumiałes mojej wypowiedzi (zgadzam sie ze jest nie na temat ale nie mogłem sie powstrzymać...i dalej nie moge)......to przeczytaj ja jeszcze raz powoli i spokojnie........jak widzisz ja zadałem pytanie "co zrobiłeś" - ty twierdzisz ze stronke (co dokumentuje tresc na która, sie powołałem)... reasumujac: w sposób niewprost dałem ci do zrozumienia ze to moim zdaniem nie jest strona.

ps. wszyscy na tym forum wiedza ze oceniam tylko design. wiec jak widac twoja opinia, która cytuje w tym poscie jest poprostu niezgodna z prawda.
Loocas

Witam,
myślałem, że zareagowałeś tak negatywnie na słowo "ciekawą", a to... wybitnie odnosi się do treści. :)
PS. Rozumiem, że oceniasz jedynie wygląd strony, ale... skąd mogłem to wiedzieć? :->
Przyznasz, że Twoja opinia była troszeczkę nieprecyzyjna, więc nie zarzucaj mi, proszę, iż nie potrafię czytać ze zrozumieniem, gdyż niewiele tam było treści...
Dobra, ale skończmy już tę grę słowną.
Pozdrawiam!
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

no to zle myslałes bo ja pytałem co zrobiłes, a nie jaką zrobiłeś (to tak apropos zrozumienia, a raczej znajomosci czesci zdania). ale ok, kulturalnie konczymy ;), bo ci temat zamkną ;)
peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: peterson »

Pomijam wyglad bo autor chcial ocene merytoryczna....

Ze wzgledu na ostry czerwony kolor wiekszosci tekstow ocenienie zawartosci merytorycznej nie bylo mozliwe. Bola mnie oczy pomimo bardzo dobrego monitora.
Aries
Nowy
Nowy

Post autor: Aries »

Loocas pisze: Zapraszam, jeśli ktoś jeszcze zwraca uwagę na treść, a nie tylko na wygląd.
Jesli chodzi o tresc, strona jest o wszystkim czyli o niczym ! Wchodzac na jakakolwiek strone pierwsze wrazenie jest zawsze wizualne i nie dosc, ze strona jest brzdka to jeszcze nieczytelna! Menu jest poprostu fenomenalne :lol:

Ocena :arrow: 0/10
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Nikt jej nie przeczyta dopóki nie będzie miała wyglądu. A póki co to tam nie ma nawet co oceniać.
Witam, zrobiłem ciekawą stronkę.
Sorry ale z której strony ona taka fajna? Bo póki co do dno i wodorosty. Nim zabierzesz się za jej poprawianie lub robienie jej od nowa to dużo potrenuj, nie tylko HTML ale także polecam Ci zapoznaniem się z wykonaniem graficznym strony do tego przyda Ci się program Adobe Photoshop. Miłej zabawy :!:
ODPOWIEDZ