[ocena] PCMaster :: Twoje Centrum Komputerowe
[ocena] PCMaster :: Twoje Centrum Komputerowe
Ostatnio zmieniony pt sie 01, 2003 10:02 am przez Syquest, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [ocena] PCMaster :: Twoje Centrum Komputerowe
Od razu należy się wielki plus za tematyke, dobra teraz top
Po pierwsze top jest troche pusty, ladne jest to menu po środku, ten "bajer" w postaci tego "kółeczka" jest jak piąte koło u wozu ;] Dalej - menu... uuu... takie średnie, i IMO nie współgra z resztą... Środek standardowy ale jakoś mało przejzrszyty - podobają mi sięikonki przy news'ach
O i zauważyłem coś takie - jak najedzie się na link to płynnie zmienia on kolor - jednak, trwa to w kółko, nie wystraczyłoby jedno? Strone szpecą niebieksie [grube i brzydkie] obramowania wokół dwóch obrazków. Łopszapomniał bym jeszcze stopka...niby nie jest zła ale ten pasek na samym dole nie potrzebny. O ile design nie jest najlepszy [ale i nie najgorszy ;]] strone "ratuje" treść - strona jest nowa a artykułów news'ów itp. jest bardzo dużo! Podsumowajać strona ma ładny chociaż nie najlepszy design - jednak czytelnikowi wynagradza to treść - której jest bardzo dużo.
Życze sukseców
PS Zapraszamy na forum serwisu PCMaster
Życze sukseców
PS Zapraszamy na forum serwisu PCMaster
-
Monika Trawińska
- Nowy

Witamy Cię w naszym serwisie. Na pierwszy rzut oka nie zapoznałeś się z regulaminem, szczególnie z tematem "Zasady użytkowania forum", punkt 5. Zwróć na to uwagę w przyszłości. W tej chwili jeszcze nie zostaną wyciągnięte z tego konsekwencje, ale następnym razem już tak.
Jeśli chodzi o ocenę strony pod względem graficznym...jest ona dosyć czytelna, jednak uważam, że za mało jest grafiki, szczególnie po prawej stronie topu. Nie rozumiem też po co sam dół strony jest tak wysoki. Przełamałabym także tą jednostajną szarość jakimś odpowiednio stonowanym kolorem, dzięki czemu mógłbyś podkreślić te elementy na które użytkownik powinien zwrócić uwagę. Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o ocenę strony pod względem graficznym...jest ona dosyć czytelna, jednak uważam, że za mało jest grafiki, szczególnie po prawej stronie topu. Nie rozumiem też po co sam dół strony jest tak wysoki. Przełamałabym także tą jednostajną szarość jakimś odpowiednio stonowanym kolorem, dzięki czemu mógłbyś podkreślić te elementy na które użytkownik powinien zwrócić uwagę. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pt sie 01, 2003 12:31 pm przez Monika Trawińska, łącznie zmieniany 1 raz.
już się poprawiłem. Co do tej grafiki to staram sieznaleźć osobę która by mi mogła zrobić lepszą więc moze za jakiś czas bedzie lepsza.
Jezeli dobrze kojarze, to jest to niestety darmowa skorka 
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Mnie dobijają te szarości poprostu jest ich za dużo.
Ale za pracę ocena: 4+/6
Może sie postarasz i będzie lepiej.
Ale za pracę ocena: 4+/6
Może sie postarasz i będzie lepiej.
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

Rzeczywiście jest trochę za szaro, ciut ratują te ikonki w newsach, ale przydałoby się jeszcze trochę koloru.
Poza tym dół jest za długi - niepotrzebne jest to puste miejsce.
Lewe menu mogłoby być fajniejsze, ale ogólnie całość mi się podoba.
Poza tym dół jest za długi - niepotrzebne jest to puste miejsce.
Lewe menu mogłoby być fajniejsze, ale ogólnie całość mi się podoba.
-
Mayhen
- Nowy

- Kontakt:
Zbyt dużo szarego, przez co staje się monotonne. Przydałby się kolor, elemnet na którym można zawiesic oko.
W topie jak i w stopce bardzo pustawo.
------
6/10
W topie jak i w stopce bardzo pustawo.
------
6/10
Mnie sie podoba. Chociaz pare rzeczy przydaloby sie poprawic. Stopka jest wielka i pusta. To okragle cos nad nazwa portalu to ja bym urozmaicila kolorem.
W wiekszych rozdzielczosciach sie rozjezdza.
Ale tematyka ciekawa, duzo materialow, widac ze duzo wysilku w to wlozyles.
U mnie diwe oceny
wartosc graficzna 3/6
wartosc merytoryczna 6/6.
W wiekszych rozdzielczosciach sie rozjezdza.
Ale tematyka ciekawa, duzo materialow, widac ze duzo wysilku w to wlozyles.
U mnie diwe oceny
wartosc graficzna 3/6
wartosc merytoryczna 6/6.
-
lqx
Mnie jakoś nie za bardzo podchodzi. 'Górne menu' (to na samej górze) wygląda co najmniej 'śmiesznie'. Czcionka w menu ( tym niżej ) jest zbyt 'standardowa'. Ale ogólnie nie jest tak źle.
PS. Dlaczego strona wymaga przewijania ( bardzo małego ) nawet na rozdzielczości 1024x768 ? (full screen)
PS. Dlaczego strona wymaga przewijania ( bardzo małego ) nawet na rozdzielczości 1024x768 ? (full screen)
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Mi jakoś strona nie przemówiła do gustu. Choć jest inna niż większość tego typu, to nie oznacza, że lepsza. Zastanowiłbym się nad zmianą top - wg mnie jest on o dużo za duży. Jeśli by go pomnieszyć (zostawiając skrukturę, kształt), a dodając kolory - to było by coś fajnego
I mam takie dziwne wraznenie przypatrując się tej stronie: myślę, ze jest zbudowana z kilku dużych kawałów i nie tworzy jednolitej całości.
Co do zawartości merytorycznej - ciekawa, masz ciekawe newsy, przeczytałem nawet kilka tekstów, nie mam zastrzezen. Jest OK.
Co do zawartości merytorycznej - ciekawa, masz ciekawe newsy, przeczytałem nawet kilka tekstów, nie mam zastrzezen. Jest OK.
może będzie lepiej za jakiś czas lecz niestety wczoraj bardzo mocno połamałem sobie prawą rękę i gips mam od czabków palców i aż za łokciem się kończy, a lewą się źle pracuje. Więc odrazu przepraszam za brak niektórych litrek w postach
a mnie sie wydaje ze tego rodzaju top juz gdzies widzialem....
nie nie nie podoba mi się.
jedyne co mi się podoba to logo (napis z tym kółkiem) i ikony przy newsach.
ponadto strona rozsypała mi się w rozdzielczości 800 x 600.
a to menu po środku w top mija się z celem. tylko dezorientuje gości.
przed tobą jeszcze mnóstwo pracy.
powodzenia.
jedyne co mi się podoba to logo (napis z tym kółkiem) i ikony przy newsach.
ponadto strona rozsypała mi się w rozdzielczości 800 x 600.
a to menu po środku w top mija się z celem. tylko dezorientuje gości.
przed tobą jeszcze mnóstwo pracy.
powodzenia.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Mi się strona podoba. Nawet te szarości, ale w niektórych działach wszystko się rozpada nie wiedzieć czemu. Bywa że logo mam 20 razy, newsy gdzieś daleko etc. Postaraj się to poprawić i powinno być dobrze.
Ocena 7/10
Ocena 7/10