[domeny] Jaki powinien byc rejestrator domen?

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
Maciej Sypniewski
Kontakt:

[domeny] Jaki powinien byc rejestrator domen?

Post autor: Maciej Sypniewski »

Chcialbym uzyskac rzetelna opinie na temat jaki powinien byc rejestrator domen w Polsce. Chodzi mi tutaj o rejestratora domen globalnych i peelek. Od Was - jako uzytkownikow - chcialbym otrzymac zdanie, czego byscie sie spodziewali po takiej firmie rejestrujacej domeny z prawdziwego zdarzenia. Niskich cen? Wiecznych promocji? Jakie macie wobec takiego rejestratora oczekiwania? Czekam na wyczerpujace opinie, ktore bardzo beda przydatne, gdyz pisze artykul o rejestratorach domen.
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Re: [domeny] Jaki powinien byc rejestrator domen?

Post autor: iniside »

Rztelności to przedeszystkim. Niskiej ceny. Miłej obługi która zawsze jest na wezwanie klijenta doradzić. Promocje wieczne. Nie przesadzajmy. firma też musi się z czegoś utrzymywać. Ale mnie najbardziej zależołby na dwóch pierwszych. No i na koniec konkurencyjne ceny.
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

Dla mnie podstawą do zawierania jakichś umów (np. właśnie o rejestrację doemeny) jest pozycja na rynku. Wolę zapłacić 20pln więcej i mieć pewność, ze nie będę stratny. I nie chodzi tu o te 30-50zł za COM ale o to , że przez rok czasu mogę sobie rozreklamować stronkę i zmiana domeny będzie mnie jeszcze drozej kosztować. To po pierwsze i chyba najważniejsze. Miła obsługa - pomoc w razie problemów - naturlanie. No i ważna jest także legalność - zakupy muszą być potwierdzone fakturą. Liczy się też grafika strony (to jest chore, ale mówie jakie mam zdanie:P) powinna być profesjonalna, teksty na niej jeszcze lepsze. Widać wtedy od razu kto troszczy się o klienta... Na razie to tyle.. luziczek powodzenia z rejestratorem :wink:

przykład strony, która daje za wzór: http://www.az.pl/
Maciej Sypniewski
Kontakt:

Post autor: Maciej Sypniewski »

Dawid Kulbaka pisze:Dla mnie podstawą do zawierania jakichś umów (np. właśnie o rejestrację doemeny) jest pozycja na rynku. Wolę zapłacić 20pln więcej i mieć pewność, ze nie będę stratny. I nie chodzi tu o te 30-50zł za COM ale o to , że przez rok czasu mogę sobie rozreklamować stronkę i zmiana domeny będzie mnie jeszcze drozej kosztować. To po pierwsze i chyba najważniejsze. Miła obsługa - pomoc w razie problemów - naturlanie. No i ważna jest także legalność - zakupy muszą być potwierdzone fakturą. Liczy się też grafika strony (to jest chore, ale mówie jakie mam zdanie:P) powinna być profesjonalna, teksty na niej jeszcze lepsze. Widać wtedy od razu kto troszczy się o klienta... Na razie to tyle.. luziczek powodzenia z rejestratorem :wink:

przykład strony, która daje za wzór: http://www.az.pl/
Dawidzie ciesze sie, ze poznalem Twoje stanowisko w tej sprawie. Swoja droga, jesli chodzi o legalnosc i fakturki to - moze Ciebie to zdziwi - ale bede swiadczyl te uslugi full legalnie z fakturkami VAT :P. A propos grafiki: materialisto jeden :P. Nie bede wiecej komentowal ;). Teksty oczywiscie powinny byc przekonywujace, ale nie zachwalajace nazbyt. Dzieki za zyczenia powodzenia, zebys wiedzial, ze mi sie powiedzie :).

Aha, szkoda, ze w Polsce nie ma zadnego rejestratora oficjalnie akredytowanego przez ICANN... Mialbym kilka tysiecy $ to moglbym sie w ICANN zarejestrowac ;).
ODPOWIEDZ