[mysql] Zarzadzanie baza danych

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
PL_OLO
Kontakt:

[mysql] Zarzadzanie baza danych

Post autor: PL_OLO »

Witam wszsytkich. Mam pewien problemik. Zaczne od poczatku. Prowadze sobie stronke. WebServer dotychczas stal u mnie na kompie (apache, php, mysql). Do zarzadzania baza danych dotychczas korzytsalem z MyAdmin. O co mi chodzi: Przechodzimy na inny serwer. Jest tam php jest mysql, ale sek w tym ze admin odmawia uparcie pozwolenia na korzystanie z MyAdmina (nie wiem, pewnie ze wzgledow bezpieczenistwa). Inna sprawa ze nawet nie wiem czy MyAdmin tam moze dzialac bo serwer jest na linux. Wobec tego mam zapytanie: Czy istnieje jakis program (najlebiej z GUI) ktory pozwalalby mi na polaczenie i zarzadzanie baza danych na linuxowym serwie z poziomu Windows? Bede wdzieczny za jakakolwiek odpowiedz. Pozdrawiam.
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [mysql] Zarzadzanie baza danych

Post autor: misz »

MySQL-Front - od jakiegos roku nie rozwijany (szkoda) ale doskonale dzialajacy :D
PL_OLO
Kontakt:

Post autor: PL_OLO »

Dzieki serdeczne. Rzeczywiscie wydaje sie swietny. Prosze jednak zanwcow tematu o dalsze propozycje. Co poleacja inni?
Wojciech Jurewicz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Wojciech Jurewicz »

Ja słyszałem o programie MySQL GUI... Wiem że jest tam interfejs, ale nie wiem na ile automatyzuje prace z bazą danych...
ODPOWIEDZ