zezwolenie wyswietlenia zawartosci aktywnej...

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
lasic

zezwolenie wyswietlenia zawartosci aktywnej...

Post autor: lasic »

ewitam jestem w trakcie pisania strony i ma dwa problemy, moze ktos bedzie wiedzial jak sobie z nimi poradzic:
1. zrobilem za pomoca XP Web Buttons przyciski i wrzucilem je na swoja strone, wszystko jest ok, poza tym ze pzry otwieraniu strony (uzywam win xp) wyskakuje pasek informacji IE z komunikatem, ze program ograniczyl plikowi mozliwosc wyswietlenia zawartosci aktywnej....oczywiscie po kliknieciu wszystko i zezwoleniu jest ok, ale chcailbym aby to wogole nie wyskakiwalo ( ie chodzi mi o zmiane ustawien IE, tylko umieszcenie czegosc w kodzie strony...., da sie???)
2. drugi problem jest w zasadzie podobny obiawy te same tylko dotycza animacji ( za duzo powiedziane:) ) , raczej slajdow zrobionych pod Anfy...

wydaje mi sie ze chyba mozna do zrobic, gdyz widzialem podobne buttony w siecie i ie wyskakiwal mi komunikat, oraz tez widzialem stronke na ktorej bylo wykorzystane Anfy i tez nie bylo komunikatu o blokowani zawartosci aktywnej.
Pozdrawiam i czekam na pomoc....
kider
Kontakt:

Re: zezwolenie wyswietlenia zawartosci aktywnej...

Post autor: kider »

Próbowałes ustawić w opcjach internetowych zezwolenie zawartości aktywnej na działanie ?

narzędzia > opcje internetowe > zaawansowane

Jeśli komunikat pojawia się nadal to wedytuj rejestr:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\InternetExplorer\Main\FeatureControl\FEATURE_LOCALMACHINE_ LOCKDOWN

następnie wpisz tam "msimn.exe"=dword:00000000.
lasic

Post autor: lasic »

kider pisze:Próbowałes ustawić w opcjach internetowych zezwolenie zawartości aktywnej na działanie ?

narzędzia > opcje internetowe > zaawansowane

Jeśli komunikat pojawia się nadal to wedytuj rejestr:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\InternetExplorer\Main\FeatureControl\FEATURE_LOCALMACHINE_ LOCKDOWN

następnie wpisz tam "msimn.exe"=dword:00000000.
nie chodzilo mi o to , napisalem przeciez ze nie chodzi mi o ustawienie IE, tylko kodu na stronie .....nie chodzi mi o to zeby komunikat nie wyskakiwal tylo u mnie, ale na wszystkich kompach na ktorych bedzie wyswietlana moja strona...przeciez nie bede zmienial ustawin przegladarki u jakiegos pana Kowalskiego.....
kider
Kontakt:

Post autor: kider »

Ten komunikat (problem) jest typowy tylko i wyłacznie dla Win Xp i jest zależny od konfiguracji przeglądarki. A jeśli chodzi o zmiane ustawień przeglądarki u pana x. To trza by było

Kod: Zaznacz cały

<style>
                * {CURSOR: url("y.ani")}
        </style>
a w y.ani już odpowiedni shellcode modyfikujacy ustawienia przegladarki.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ