[javascript] Mysz - prawy przycisk = lewy - blokada
[javascript] Mysz - prawy przycisk = lewy - blokada
Czy zna ktoś skrypt, który zamieniałby prawy przycisk myszki w lewy, tzn. żeby obydwa przyciski działały tak samo, w tym przypadku lewy. Miałoby być to zabezpieczenie przed ciekawskimi, a jednocześnie nie denerwujące powiadomienie. 
Re: [javascript] Mysz - prawy przycisk = lewy - blokada
Nie da sie tak zrobić.
No chyba że ktoś zmieniu ustawienia myszy w OS.
No chyba że ktoś zmieniu ustawienia myszy w OS.
To może jakiś skrypt, który robiłby coś poza wyświetlaniem alertu i nie robienia niczego? Tak, żeby użytkownik nie pożałował, że nacisnąć guzik...
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Wiesz moje osobiste odczucie do tego typu zabezpieczeń a dokładniej utrudnień życia jest dosyć ostre. Denerwuje mnie takie coś i napewno nie tylko mnie, więc polecam niestosowanie tego.
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
Blokowanie klawiszy myszy jest dla mnie przejawem amatorki. Jak będę chciał coś wyciągnąć ze strony to i tak to zrobię.
Denerwują mnie też wyskakujące okienka bez krzyżyka w rogu do zamknięcia. To jest dopiero frustrujące
Denerwują mnie też wyskakujące okienka bez krzyżyka w rogu do zamknięcia. To jest dopiero frustrujące
To może znacie taki skrypt o którym słyszałem: po kliknięciu pojawia się podręczne menu z indeksem wszystkich wybranych stron przez twórcę. Taki pomocnik w poruszaniu sie po www. Widziałem taki, ale niestety nie mogłem podejrzeć źródła ani zapisac strony na dysk.
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
wystarczy uzyc webstripera, wpisujesz adres www i ciagnie ci wszystko co HTML