[javascript] Mysz - prawy przycisk = lewy - blokada

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
KaRoL
Działa
Działa

[javascript] Mysz - prawy przycisk = lewy - blokada

Post autor: KaRoL »

Czy zna ktoś skrypt, który zamieniałby prawy przycisk myszki w lewy, tzn. żeby obydwa przyciski działały tak samo, w tym przypadku lewy. Miałoby być to zabezpieczenie przed ciekawskimi, a jednocześnie nie denerwujące powiadomienie. :wink:
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Re: [javascript] Mysz - prawy przycisk = lewy - blokada

Post autor: iniside »

Nie da sie tak zrobić.
No chyba że ktoś zmieniu ustawienia myszy w OS.
KaRoL
Działa
Działa

To może jakiś skrypt, który robiłby coś poza wyświetlaniem alertu i nie robienia niczego? Tak, żeby użytkownik nie pożałował, że nacisnąć guzik...
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Wiesz moje osobiste odczucie do tego typu zabezpieczeń a dokładniej utrudnień życia jest dosyć ostre. Denerwuje mnie takie coś i napewno nie tylko mnie, więc polecam niestosowanie tego.
peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: peterson »

Blokowanie klawiszy myszy jest dla mnie przejawem amatorki. Jak będę chciał coś wyciągnąć ze strony to i tak to zrobię.

Denerwują mnie też wyskakujące okienka bez krzyżyka w rogu do zamknięcia. To jest dopiero frustrujące :-)
KaRoL
Działa
Działa

To może znacie taki skrypt o którym słyszałem: po kliknięciu pojawia się podręczne menu z indeksem wszystkich wybranych stron przez twórcę. Taki pomocnik w poruszaniu sie po www. Widziałem taki, ale niestety nie mogłem podejrzeć źródła ani zapisac strony na dysk.
peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: peterson »

wystarczy uzyc webstripera, wpisujesz adres www i ciagnie ci wszystko co HTML :)
ODPOWIEDZ