Witam, dostałem opis jak wykonać profesjonalny system logowania i rejestracji na stronie www. Niestety mimo opisu ponieważ jestem całkowicie zielony z PHP i baz danych to nie zabardzo wiem co mam z tym kodem zrobić. Hmm..Istnieje dla mnie głównie html i probowalem wszystko wkleic do edytora html i wyszly mi jakies krzaki z tabelkami.. Bardzo bym prosił o łopatologiczne wyjasnienie jak kompletnemu laikowi co po kolei mam wklejac do edytora i jak zapisywac zeby to dzialalo potem na stronie i serwerze z php. A moze moglby to ktos poskladac w calosc do plikow i spakowac jako gotowiec. Kod jest juz podany wiec dla profesjonalistów zaznajomionych w php nie powinno to stanowic wiekszego problemu. Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc i ewentualny gotowiec z objasnieniem. Pozdrawiam.
Skryp jest na stronie http://www.serwerek1977.webpark.pl/
Skrypt Logowania i rejestracji na stronie
Re: Skrypt Logowania i rejestracji na stronie
A czy masz serwer z obsługą PHP i MySQL?
Osobiście uważam, że powinno się robić małe kroczki... znasz htmla i rzucasz się na PHP, i to od razu na logowanie...
[To co powiem, nie ma ŻADNEJ nuty złośliwości] Czy potrafisz już zrobić zwykły licznik w PHP. Obsługa plików zewnętrznych jest ci znana. Wiesz jak pobrać zmienną $_GET? Dobrze pracujesz na tablicach i radzisz sobie z pętlami? jeśli na większość pytań odpowiedziałeś nie, to naprawdę radzę zwolnić - zdąrzysz! Ale wszystko po kolei.
Jesli chcesz, abyśmy napisali Ci ten sktrypt - ok! Tylko, że z tego co widzę potrzeba tam bazy danych, a więc akże nazwy usera i hasło. Także adres serwera [choć tego czasem nie trzeba].
... o widzę, że są tam jeszcze sesje.
Teraz nie jestem w domu, ale jak będę, to napisze Ci gotowy skypt - jednak dużo prostszy i jak dla początkującego - logiczny.
Słuchaj - ja też kiedys byłem całkiem zielony i miałem czasem naprawdę problemy z najłatwiejszymi [dziś mi się tak wydaje, wtedfy myślałem inaczej] rzeczami. Ale nie próbuj skakać po 5 schodkow na raz, bo każdego schodka trzeba choćby musnąć:-)
Powodzenia
Osobiście uważam, że powinno się robić małe kroczki... znasz htmla i rzucasz się na PHP, i to od razu na logowanie...
[To co powiem, nie ma ŻADNEJ nuty złośliwości] Czy potrafisz już zrobić zwykły licznik w PHP. Obsługa plików zewnętrznych jest ci znana. Wiesz jak pobrać zmienną $_GET? Dobrze pracujesz na tablicach i radzisz sobie z pętlami? jeśli na większość pytań odpowiedziałeś nie, to naprawdę radzę zwolnić - zdąrzysz! Ale wszystko po kolei.
Jesli chcesz, abyśmy napisali Ci ten sktrypt - ok! Tylko, że z tego co widzę potrzeba tam bazy danych, a więc akże nazwy usera i hasło. Także adres serwera [choć tego czasem nie trzeba].
... o widzę, że są tam jeszcze sesje.
Teraz nie jestem w domu, ale jak będę, to napisze Ci gotowy skypt - jednak dużo prostszy i jak dla początkującego - logiczny.
Słuchaj - ja też kiedys byłem całkiem zielony i miałem czasem naprawdę problemy z najłatwiejszymi [dziś mi się tak wydaje, wtedfy myślałem inaczej] rzeczami. Ale nie próbuj skakać po 5 schodkow na raz, bo każdego schodka trzeba choćby musnąć:-)
Powodzenia
Dziekuje za porade
Zdaje sobie sprawe z tego ze to jak na razie za wysoki poziom dla mnie zeby wszystko w mig od razu zrozumieć. Prostymi skryptami jednak (choć gotowymi) już się posługuję i np. licznik w PHP w połączeniu z flashem stosuję już na kilku stronkach. Bardzo jednak bym był wdzięczny za pomoc w poskładaniu tego systemu do logowania i rejestracji ponieważ właśnie mając opis a później gotowe rozwiązanie (nawet poskładane i napisane przez kogoś innego) jako gotowiec do użycia - najszybciej się uczę nowych rozwiązań i technologii. Tak było z html, flash i javascript. Wszystko analizowałem i przerabiałem mając przykłady w gotowych elementach aż sie nauczyłem. Tak więc jeśli ktoś na podstawie tego skryptu poskłada mi go w całość do plików albo napisze jakiś inny system logowania i rejestracji to bede wdzieczny. Posiadam konto z obsługa PHP i nieograniczona iloscia baz MySql wiec na pewno bedzie to działać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
W ciągu kilku dni - jeśli będę miał czas prześlę Ci to:)
A oto kusy, które ja osobiście polecam - sam je przerabialem:)
www.phpkurs.prv.pl
www.leon.w-wa.pl/texts/kurs
Oczywiście pobierz każdy możliwy kurs - Każdy kurs nauczy cię czegoś nowego
A oto kusy, które ja osobiście polecam - sam je przerabialem:)
www.phpkurs.prv.pl
www.leon.w-wa.pl/texts/kurs
Oczywiście pobierz każdy możliwy kurs - Każdy kurs nauczy cię czegoś nowego
Polaczenia z MySql
Czy ktos mi moze pomoc i napisac gdzie moge znalezc(jaki plik) login do polaczenia sie z MySql?
$aDBLink = mysql_connect("localhost","?????????","");
if (!empty( $aDBLink ) )
znam jaki server i jakie haslo nie pamietam jednak loginu???
$aDBLink = mysql_connect("localhost","?????????","");
if (!empty( $aDBLink ) )
znam jaki server i jakie haslo nie pamietam jednak loginu???
No i jak ..pomoże ktoś z tym skryptem logowania? Umieściłem na serwerze kod i napewno wiele osob juz sobie to skopiowalo..moze wiec ktos by pomogl i to poskladac w calosc aby dzialalo... a moze ma ktos inny dobry system logowania i rejestracji juz gotowy do uzycia? Pomozcie prosze !