Witajcie,
Zwracam sie do was z pytaniem i prosba. Jestem autorem stronyhttp://www.stutthof.boo.pl i mam chcialbym was prosic o pomoc. Strona napisana jest wylacznie w jezyku HTML4 - przejsciowym i staralem sie postepowac zgodnie ze standartami W3C. W momecie kiedy przepuscilem strone przez validator tej organizacji wyskoczyl mi komunikat o nastepujacym bledzie: end tag for element "HEAD" which is not open a po zajzeniu do zrodla jestem pewien ze wszystko powinno byc ok. Druga rzecz dotyczy Opery. Strona w tej przegladarce jest nienajlepiej interpretowana. Rzecz dotyczy menu w ktorym dwa linki nakladaja sie jakby na siebie. Problem ten wystepuje tylko i wylacznie pod Opera i nie wiem czy ja popelnilem gdzies blad czy jest to wina przegladarki.
Bardzo dziekuje za wszelka pomoc i pozdrawiam
Problem z Opera
Re: Problem z Opera
Co do pierwszej części Twojej wypowiedzi, to wychodzi na to, że zamknąłeś znacznik </head> ale go nie otworzyłeś. Natomiast jeśli chodzi o drugą część, to najlepiej by było jakbyś umieścił kawałek kodu odpowiedzialny za wyświetlanie tych konkretnych linków.
-
Paweł Mączka
- Nowy

- Kontakt:
W moim validatorku (wtyczka do FF) wykazuje 3 błędy, nie ma tam nic o <head>, ale też kiedyś miałem ten problem to chyba jakaś niedoskonałość validatora w3. Aby miec stronę 100% zodną (wg. mojego validatorka) musisz zamienić
na
i
na
Kod: Zaznacz cały
<link rel="stylesheet" typetext/css href="style.css"/>Kod: Zaznacz cały
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>Kod: Zaznacz cały
</tr></td></tbody></table></body></html>Kod: Zaznacz cały
</td></tr></tbody></table></body></html>dzieki
Wielkie, dzieki za odpowiedzi. Slyszalem juz od kilku osob ze wlasnie walidator w3 powiadamia o takich dziwnych bledach... i nikt nie wiedzial czemu. Strone robilem w notatniku wiec wiadomo, moglem sie gdzies pomylic jesli chodzi o znaczniki tabelki...
Dzieki i pozdrawiam
Dzieki i pozdrawiam
oczywiscie ze sie mogles pomylic, to normalne. Ale nie mow ze sa to dziwne bledy. zawsze </tr> jest po </td> a ze stylami to juz wiadomo.
pzdr.
pzdr.