Kamikaze - co zmienić

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Kamikaze - co zmienić

Post autor: Grzegorz Komsta »

Tą stronkę wykonali moi koledzy, ja pomogłem tylko w skryptach i trochę kodzie. Mają tam do poprawki parę rzeczy m.in. stopka. Co warto Waszym zdaniem ulepszyć? Pytam w ich imieniu, bo ja tu niewiele robiłem. W sumie to chodzi tu o zdjęcia i filmy oraz forum, ale ja osobiście dałbym ofertę poza tym oknem, i podmienił logo. Napiszcie, niech więdzą co jeszcze poprawić.
http://www.motocykle.lublin.pl/
Paweł Mączka
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Kamikaze - co zmienić

Post autor: Paweł Mączka »

Moim zdaniem zmienić kodowanie na iso (ale oczywiście niekoniecznie), nie podoba mi się ten gif z fajerwerkami, za małą ramka z motocyklami.
P.S - Dobrze zatytułowana grupa, Kamimaze... ;)
MariuszK

Post autor: MariuszK »

Menu na środku? Raczej średni pomysł, te fajerwerki niepotrzebne. Ogólnie jest całkiem obiecująco
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

Strona, prognozując po grafice jaką zostosowano, mogłaby być bardzo dobra, jednak cały efekt psuje złe i mam wrażenie chaotyczne rozmieszczenie poszczególnych elementów strony, których większość, co jest fatalnym rozwiązaniem, jest ramkami. Ich zastosowanie w tym projekcie było złym posunięciem. Dodatkowo IMHO nagłówek wraz z logiem nie są do najlepsze. Nie ma również powrotu do strony głównej (czy to w menu, czy przez kliknięcie na logo). Za to bardzo podoba mi się layout forum. Jeśli nie jest to szblon, to jestem pełen podziwu dla twórcy. Nie lubię gdy na każdym forum phpBB znajduje się ten sam szablon subSilver, tudzież subBlue. Jednym słowem duża pochwała za forum.

Reasumując strona wiele traci na nawigacji. Warto byłoby też stosować kodowanie iso-8859-2. Szkoda też, że strona oparta jest na tabelkach. Mimo to wydaje mi się, że z takim potencjałem jaki wykazał twórca strony można wiele zdziałać, wystarczy dopracować szczegóły, a efekt przyjdzie sam w postaci bardzo dobrej strony www.
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

mówiłem im już z tym gifem, przez niego wygląda to jak strona o Kubusi Puchatku :-D Co do menu, to, że jest ono na środku niezbyt wiele przeszkadza, bo jest tam tylko 6 pozycji. Według mnie to i tak sobie nieźle poradzili, choć jeszcze nie idzie im tak dobrze jak z jazdą na motocyklu :)
A ty "gruvby" nie znałeś ich do tej pory? Przecież z Lublina jesteś... :?
Paweł Mączka
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Paweł Mączka »

Grzegorz Komsta pisze: A ty "gruvby" nie znałeś ich do tej pory? Przecież z Lublina jesteś... :?
No jakoś nie znałem..., ale moja mama ostatnio w ciągu jednego tygodnia widziała dwóch nieżywych chłopaków, obok nich motory dlatego zraziłem się trochę do tego ;) . Co do tego menu to bardzo fajnie, że w środku bo oryginalne ;)
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

nieżywi? To na pewno nie oni, ale owszem zdarzają się niemyślący ze zbyt dobrymi maszynami. Większośc tych myślących ginie niestety z powodu nieuważnych kierowców, którzy wymuszają pierwszeństwo. Sam kiedyś widziałem jak z ulicy pod prąd wyjechał samochodem i o mało nie zabił motocyklisty. Gdyby nie moc motocykla, która pozwoliła na tak ogromne przyśpieszenie i ucieknięcie sprzed samochodu, to pewnie byłby naprawdę mocno potłuczony. A kierowca nawet się tym nie przejął... Załosne.
Powinni zabierać prawo jazdy za narażenie kogoś na śmierć! Tylko, że w Lublinie nie zginął ostatnio żaden motocyklista(wiem ze statystyk). Chyba że to poprzedni tydzień, ale przecież jest śnieg.

Przepraszam za zmianę tematu, ale musiałem o tym powiedzieć.
ODPOWIEDZ