Aaa! Aaa! Popup! Aaa!
Aaa! Aaa! Popup! Aaa!
Właśnie mi wyskoczył paskudny IDEAowy pseudopopup na webinside.pl. Fuj!
Jak mam włączony pop-up blocker to znaczy, że jestem przeczulony na tym punkcie. Robiąc obejście na mój pop-up blocker robicie tylko sobie na złość. Nie życzę sobie widzieć takich wyskakujących syfów, więc gestem doł-prawo tego typu strony żegnam.
PS. rozumiem, że serwis utrzymuje się z reklamy. Niech utrzymuje się ze skutecznej reklamy dopasowanej do medium, a nie będącej świńskim trickiem nadambitnych marketoidów.
Jak mam włączony pop-up blocker to znaczy, że jestem przeczulony na tym punkcie. Robiąc obejście na mój pop-up blocker robicie tylko sobie na złość. Nie życzę sobie widzieć takich wyskakujących syfów, więc gestem doł-prawo tego typu strony żegnam.
PS. rozumiem, że serwis utrzymuje się z reklamy. Niech utrzymuje się ze skutecznej reklamy dopasowanej do medium, a nie będącej świńskim trickiem nadambitnych marketoidów.
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Re: Aaa! Aaa! Popup! Aaa!
ja nawet nie mam wpływu na to jakie reklamy są wyswietlane w serwisie, ciekawe czy ktos mi uwierzy?
[email protected]
postaram sie cos jednak zdzialac w tej stronie, dzieki za opinie..
EDIT:
wyslalem wlasnie odpowiednią wiadomosc do firmy ARBOmedia
[email protected]
postaram sie cos jednak zdzialac w tej stronie, dzieki za opinie..
EDIT:
wyslalem wlasnie odpowiednią wiadomosc do firmy ARBOmedia
Uff, ciesze się, że przejmujecie się tym. Już myślałem, że zostanę uznany za wariata i wyklęty 
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
no co ty
dostalem taka oto odpowiedz:
dostalem taka oto odpowiedz:
blokowanie popupow obeszli panowie z ad.net , mam nadzieje ze ARBOmedia sie na to nie zdecyduje...W chwili obecnej nie stosujemy żadnego obejścia pop-up blokera z SP2 więc chyba reklama blokowana przez inne blockery powinna tez byc zablokowana.
Chyba ze chodzi o brandmarka, tak jak teraz jest idea, ale to jest forma
layerowa i tego nie blokuja zadne pop-up blokery
"Metoda layerowa" robi to samo co pop-up - wyskakuje, zasłania stronę i nie chce się odczepić póki się nie wceluje w [X]. Oto mi chodziło.
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
nom, ale na szczesnie duzoi takich reklam nie ma, ponadto idea pokaze sie 1 raz na jedno UU wiec przecierpiec chyba mozna 
-
fibbia
- Nowy

- Kontakt:
....związane wyłącznie z syfastyczną przeglądareczką made in deBil Gates.Chyba ze chodzi o brandmarka, tak jak teraz jest idea, ale to jest forma
layerowa i tego nie blokuja zadne pop-up blokery
Tak powinna brzmieć chyba cała notka
Nie znam żadnej przeglądarki, która by blokowała tego typu reklamy. Właściwie to nie znam żadnego uniwersalnego sposobu na nie, więc nie rozumiem o co chodzi w tym komentarzu.
-
fibbia
- Nowy

- Kontakt:
Heh, no ja właśnie myślałem, że Opera daje takie możliwości. Nie umiem tego uzasadnić, ale właśnie w Operze często mi się nie wyświetlają. Często, co nie znaczy, że wcale - musze więc przyznać Ci rację.Nie znam żadnej przeglądarki, która by blokowała tego typu reklamy.
Opera przed wersją 7.6 nie obsługiwała wmode dla Flash, dlatego autorzy reklam musieli sobie niektóre odpuścić w Operze.
Tego typu reklamy można blokować przez np. Privoxy (wolne), a najlepiej AdMuncher (szybszy, płatny). Czasem skutecznym sposobem jest dodanie domeny serwujacej reklame do pliku HOSTS. No i F12 + wyłącz wtyczki działa (aż za dobrze).
Tego typu reklamy można blokować przez np. Privoxy (wolne), a najlepiej AdMuncher (szybszy, płatny). Czasem skutecznym sposobem jest dodanie domeny serwujacej reklame do pliku HOSTS. No i F12 + wyłącz wtyczki działa (aż za dobrze).
Sorki, że się wcinam, ale przy otwieraniu tego tematu otwiera się jakaś dziwna ankieta z pytaniami co sądzę o MS. Czy ktoś coś o tym wie

-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
generalnie (chyba) traktuje sie to jako reklame, a jest to ankieta na temat MS, ktorą owy MS zlecił ARBOmedia aby przeprowadziła na stronach, ktore są jej 'podległe'
aaaa boli aaa
aaaa boli aaa
oj to chyba źle trafiliDawid Kulbaka pisze:generalnie (chyba) traktuje sie to jako reklame, a jest to ankieta na temat MS, ktorą owy MS zlecił ARBOmedia aby przeprowadziła na stronach, ktore są jej 'podległe'
aaaa boli aaa
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
oj zgadzam sie, przy wypełnianiu też byłem szczery... 
-
fibbia
- Nowy

- Kontakt:
Pewnie nic odkrywczego, ale znalazłem: połączenie firefox'a + adblock. Nic mi przed okularami już nie wzlata