[propozycja] upload plików
[propozycja] upload plików
Co myślicie o tym żeby na forum dać upload plików. Np. Obrazków. Tak coś mogło by np. łatwiej wyłumaczyć coś komuś (jeden obraz jest wart więcej niż 1000 słów).
Re: [propozycja] upload plików
Jak chcesz coś komuś wytłumaczyć za pomocą obrazka to wsadź go na swój serwer i daj po prostu link w znacznikach [img] lub podaj mu adres do obrazka.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Nie każdy ma serwer
A propozycja inisida jest bardzo dobra. Nie każdy ma możliwość wrzucenia plików na serwer. Pliki które my wrzucamy mogą iść na serwer Webinside.pl o nazwie np. dodany1 dodany2 i tak dalej
Nie głupi pomysł według mnie.
No dobrze. Można spróbować. Ale limit 200kb, bo serwer zapchamy
I żeby można było wrzucać załączniki typu rar, zip, exe i inne, gdy chcemy np. komuś przesłać spakowaną czcionkę itp.
Ale ten pomysł już dawno zakiełkował na forum GTAPlay - webmasterzy - możecie się powzorować na ich forum. Forum GTA Play
I żeby można było wrzucać załączniki typu rar, zip, exe i inne, gdy chcemy np. komuś przesłać spakowaną czcionkę itp.
Ale ten pomysł już dawno zakiełkował na forum GTAPlay - webmasterzy - możecie się powzorować na ich forum. Forum GTA Play
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Z tymi czcionkami to przesada. Bo zauważ, że to jest Forum a nie system wymiany plików. Coś takiego to e-mailem. Pomyśl, że te czcionkę trzeba będzie później usunąć. Do wole aby zespół Webinside.pl zajął się np. pisaniem newsów i artykułów niż usuwanie twoich czcionek z sewera...
Na GTAPlay można później samemu usunąć plik, który się wsadziło.
I mam jeszcze jedno zastrzeżenie co do zmian na forum. Możliwość usunięcia tematu lub postu po jakimś czasie, bo jest to możliwe tylko przez chwilę po napisaniu.
I mam jeszcze jedno zastrzeżenie co do zmian na forum. Możliwość usunięcia tematu lub postu po jakimś czasie, bo jest to możliwe tylko przez chwilę po napisaniu.
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
Widzę panowie że sami potraficie postanowić. Co prawda ostateczna decyzja nie należy do mnie, ale chyba nic z tego. Forum mogło by być zawalone nie potrzebnymi obrazkami co zwiększyło by czas ładowania.
Juz widzę te offtopici:
Moje prace z przedszkola, albo zdjęcia z Wakacji...
Juz widzę te offtopici:
Moje prace z przedszkola, albo zdjęcia z Wakacji...
No bez przesady. Czasami faktycznie trzeba dodać jakiś obrazek dla ułatwienia. Ja musiałem się sporo opisać żeby wytłumaczyć iniside jak działa Logo Komeniusz, a tak wkleiłbym mu screena.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Wojtku nie uważnie czytałeś, było napisane, że takie coś byłoby stosowane tylko do wytłumaczeń a nie do zdjęć z wakacji
Można byłoby objąć właśnie przypadek zdjęć z wakacji za złamanie regulaminu. Takiego czegoś można byłoby używać tylko w celach wyjaśnień.
Ale na GTAPlay polega to na tym, że obrazek nie jest ładowany bezpośrednio w okno, tylko jest link do niego.Wojciech Jurewicz pisze:Forum mogło by być zawalone nie potrzebnymi obrazkami co zwiększyło by czas ładowania.
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
Ale na GTAPlay...[/quote]
Właśnie na GTAPlay. u nas można też podawać linki, tylko że bez uploadu...
Właśnie na GTAPlay. u nas można też podawać linki, tylko że bez uploadu...
-
Monika Trawińska
- Nowy

Jestem zdecydowanie na nie, można podać linka do screena i w ten sposób wytłumaczyć. Niektórzy nieumiejętnie stosują licznik postów a co dopiero możliwość umieszczania plików. Pozdrawiam.
-
Krzysztof Sziwa
mozna by wzucac tylko gify odpowiednio skompresowane nie zajmowaly by duzo (maks 50kb to wzupelnosci wystarcza), a obrazek nie ladowalby sie w danym temacie tylko w nowym oknie, mysle ze bylobyto bardzo przydatne IMHO wiecej kuma sie z obrazka niz ze slow...
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
To już zupełnie bez sensu. Nic ciekawego sie w 50 kb. Gifie nie zaprezentuje... W każdym razie jak juz to by nalepiej przyjeły sie zdjęcia, które z kolei dużo zajmują.
Na GTA play rozumiem, jest taka potrzeba, to jest gra i chce się pokazać różne momenty, ale tutaj? Wątpie żeby dużo osób było w stanie spożądzić graficzną prezentacje jakiegoś algorytmu czy skryptu czy czegos innego w porządny sposób...
Na GTA play rozumiem, jest taka potrzeba, to jest gra i chce się pokazać różne momenty, ale tutaj? Wątpie żeby dużo osób było w stanie spożądzić graficzną prezentacje jakiegoś algorytmu czy skryptu czy czegos innego w porządny sposób...
Ja dzisiaj tylko wsadziłem dwa obrazki na swój serwer i dałem linki do nich na forum, aby pokazać jak zbudowane są ramki (graficzne wyobrażenie
) i jak robi się screena w PowerDVD XP. Mimo, że jest to tylko 10kb, to i tak coś to zajmuje. Gdyby tak wsadzać co chwilę nowe nie kasując starych i na różne forum, to by mi miejsca brakło!
Może jest to potrzebne? Ja swoje obrazki skasuję po tygodniu.
Może jest to potrzebne? Ja swoje obrazki skasuję po tygodniu.