Ostatnimi czasy zauważyłem dość dużą intensywność powstawania serwisó internetowych jednak powstają co chwila dla webmatserów , komputerowe i tak na przemian a moja dyskusja dotyczy jakich tak naprawde stron w internecie potrzeba ? Jak komputerowych to dokładnie co one miały by w sobie mieć jak o webmasterstwie to co was by tam interesowało...dyskusja nei dlatego ze ja chce robic serwis internetowy tylko dlatego ze chcialbym poznac wasze opinie...
[Dyskusja] Serwisy internetowe ?
[Dyskusja] Serwisy internetowe ?
Witam.
Ostatnimi czasy zauważyłem dość dużą intensywność powstawania serwisó internetowych jednak powstają co chwila dla webmatserów , komputerowe i tak na przemian a moja dyskusja dotyczy jakich tak naprawde stron w internecie potrzeba ? Jak komputerowych to dokładnie co one miały by w sobie mieć jak o webmasterstwie to co was by tam interesowało...dyskusja nei dlatego ze ja chce robic serwis internetowy tylko dlatego ze chcialbym poznac wasze opinie...
-
Michał Fikus
- Przelotem

Re: [Dyskusja] Serwisy internetowe ?
Praktycznie rzecz biorać, nie ma w sieci dostatecznej ilości serwisów by wyczerpać jakiś temat.
Więc przejdę do pytania, co miałyby mieć w sobie:
COŚ NOWEGO.
Więc przejdę do pytania, co miałyby mieć w sobie:
COŚ NOWEGO.
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Mi sie wydaje, ze trzeba trafic w niszę, zgromadzic sie profesjonalnie wokol jednej tematyki i tylko ja jedna się zajmowac. jest jestes mnostwo mozliwosci, ktorej nie ma w Polsce, a o ktorej mozna by pisac nie wnosząc nic nowego. Choc z drugiej strony coś nowego to takze moze byc nowa tematyka, ktorej obecnie brakuje i tak w kolko. Jest pelno drog rozwoju dochodowych serwisow, np. serwisy branzowe...
Jak zostało wspomniane - jest pełno serwisów webmasterskich i o komputerach. A to dlaczego? No właśnie, każdy idzie na łatwizne. Każdy, kto interesuje się tworzeniem stron www - interesuje się webmasteringiem, więc tworzy stronę o tworzeniu stron www i wydaje mu się, że będzie mógł na tym zarabiać... Z komputerami jest podobnie - żeby stworzyć stronę www należy mieć w dobrym stopniu opanowaną obsługę komputera.... bez tego się nie obejdzie - więc idziemy na prostszą drogę...
Jak wspomniał Pan Dawid, trzeba się w coś wtłoczyć, najlepiej mieć dwie, całkowicie skrajne pasje.... i łączyć jedną z drugą, a wtedy powstaje coś, co może osiągnąć sukces... Ja mam często wiele pomysłów przy szukaniu jakiś informacji w internecie - szukałem jakiejś porządnej strony nt. ruchu drogowego w Polsce i zagranicą. To jest temat do rozwoju w polskim internecie, strony policji naprawde nie wystarczają i jest w nich zamało informacji. Nie chcę wychodzić z domu, a chcę miec dużo informacji związanych z tym.... W pewnym stopniu, w rozwoju serwisu można podjąć się współpracy z policją, niech będzie na forum, niech będzie w internecie... można przy tym zoorganizować jakiś konkurs, jak będzie już przy tym policja....
Są setki rzeczy do rozwoju, tylko trzeba mieć COŚ, a nie wychodzić z NICZYM...
Jak wspomniał Pan Dawid, trzeba się w coś wtłoczyć, najlepiej mieć dwie, całkowicie skrajne pasje.... i łączyć jedną z drugą, a wtedy powstaje coś, co może osiągnąć sukces... Ja mam często wiele pomysłów przy szukaniu jakiś informacji w internecie - szukałem jakiejś porządnej strony nt. ruchu drogowego w Polsce i zagranicą. To jest temat do rozwoju w polskim internecie, strony policji naprawde nie wystarczają i jest w nich zamało informacji. Nie chcę wychodzić z domu, a chcę miec dużo informacji związanych z tym.... W pewnym stopniu, w rozwoju serwisu można podjąć się współpracy z policją, niech będzie na forum, niech będzie w internecie... można przy tym zoorganizować jakiś konkurs, jak będzie już przy tym policja....
Są setki rzeczy do rozwoju, tylko trzeba mieć COŚ, a nie wychodzić z NICZYM...
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Co powinien posiadasz serwis tematyczny?
Pytanie szerokie jak rzeka i można sobie nogawki zamoczyć
Przedewszystkim musi mieć:
Dobrą kadrę redaktorów który potrafią pisać recenzje/artykuły/newsy na poziomie i poprawnie stylistycznie i starać się nie robić błędów ortograficznych. Dobrym rozwiązaniem jest wrzucenie tekstu do Worda przez publikacją na stronie.
Musi mieć artykuły rzadko spotykane i profesionalnie napisane, czyli musi mieć coś czego konkurencja nie ma
Dobry wizerunek w Internecie, dobrze byłoby zadbać oto aby był wypozycjonowany w przeglądarkach które są najczęściej używane (zajrzyj do badań internetu, o ile mnie pamięc nie myli to Gemius na ten temat miał badania)
Ponieważ rzadko się spotyka ludzi z pasją którzy za darmo piszą newsy itd. musisz mieć dobry i przekonywający asortyment rzeczy w zamian.
Strona musi się wyróżniać w tłumie tysięcy innych:
Jeżeli jest to strona o komputerach to musi mieć obszerny Download i dużo newsów oraz artykułów starannie napisanych
Reszta zależy od Ciebie
Pytanie szerokie jak rzeka i można sobie nogawki zamoczyć
Przedewszystkim musi mieć:
Jeżeli jest to strona o komputerach to musi mieć obszerny Download i dużo newsów oraz artykułów starannie napisanych
Reszta zależy od Ciebie