[design 2x] phh i pcinfo

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Re: [design 2x] phh i pcinfo

Post autor: Dawid Kulbaka »

pcinfo - bardzo przyjemne dla oka, myślę, ze po dodaniu odrobiny poprawek strona przezentowałaby się w porządku. Może pokombinować z logo, dodać jakiś napis na prawą część top. Przydałaby się wersja w htmlu, wtedy może flash na top wrzucić?

phh - zrobione w podobnym stylu co pcinfo, ale równie ciekawie. Jednak tu nie widzi mi się menu. Nie widać czcionek (menu, skateboard) i tak jakoś za blisko są siebie. Dopracowałbym top - zdecydowanie, najwięcej jemu brakuje. Moze wpuścić dużo kolorków, może całosc na czarno- biało, z jednym wpadającym w oko elementem. Takze napis do poprawy.
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

Post autor: Monika Trawińska »

phh.decha.pl: uważam, że kontrast kolorystyczny jest jednak zbyt duży, przez co nieco kłuje w oczy. Stonowałabym zdecydowanie kolorystykę. Ta czerwień nie musi być tak jednoznaczna. Myślę, że tak duże jej płaszczyzny byłyby dobre gdyby gdzieś zamigotała przezroczystość. W takiej wersji są brzydkie w kształcie i krzykliwie przyciągają wzrok. Zdjęcie z prawej strony top'u także dałabym w szarościach. Co do menu po lewej, mam wrażenie dziwnego rozbiegania czcionki. Dodałabym także więcej przestrzeni na dole, bo strona jednak "za szybko" się kończy.

PCinfo: znacznie lepsza kolorystyka, mimo że także oparta na konstraście. Projekt się dobrze zaczyna, ale nadal jest niedoprawcowany. Mam tu na myśli szczególnie niezbyt estetyczne kształty zielonych elementów po prawej stronie pod reklamą książki i drugim miejscem na reklamy. Rozjaśniłabym tło, gdyż w tej wersji jest hmm przytłaczające i martwe. Jeżeli planujesz, że strona ma szary margines na dole, to może powinien mieć taki sam na górze? Uważam że tutaj też dół (chodzi mi o tą zieloną część) sprawia wrażenie uciętego. Menu po lewej tak samo sprawia wrażenie nieuporządkowanego. Ogólnie dołożyłabym więcej elementów, bo stronka mimo, że się dobrze zapowiada, jest nadal trochę pusta.
Zarówno w jednym jak i drugim projekcie dałabym większe odstępy między wierszami w newsach. Zmieniłabym także nagłówki np. menu, news itd, bo są one nieczytelne, w przypadku phh.decha.pl niemal wogóle. Pozdrawiam :)
lqx

Post autor: lqx »

PHH - kolorystyka dobrze dobrana. Napisy menu, skateboard, site info, logowanie, artykuły, sklep, są nieczytelne. Ogólnie dość dobrze.

Pcinfo - ten 'zielonawy' kolor do mnie nie przemawia. Logowanie na górze to IMHO złe miejsce. Ogólnie nie jest źle.
ex
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: ex »

phh - całkiem dobrze, podoba mi się, drobne poprawki i będzie całkiem nieźle

pcinfo - według mnie gorzej od phh, popraw początek strony (top), tak jakoś pusto między td (menu, treść). parę poprawek i może będzie ok.

powodzenia.
And|Rew
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: And|Rew »

PHH - Top słaby trzy forki i napis... Stopka do niczego. Reszta mi się podoba, przejrzysta i ogólni nie jest złe ;) 4-/6
PCInfo - Takie sobie... podoba mi się menu i nawigacja na stronie. Miiejsce na treść oraz "Literatura" też mi się podobaja. Przypuszczalna stopka do niczego. Top zostawiłem na koniec żebuy objechać :) Więc tak ten szary obszar do niczego. Mijesce do logowania na środku? :| I na koniec jakieś zdjęcie, Więc top do niczego, Reszta [oprócz stopki] jest dobra :wink: 4-/6

Podsumująć - obie prace stoją na średnim poziomie - obie mają słabe topy i stopki. IMO obie są do sibie bardzo podobne...
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Obie prace sa dobre.... tylko, że proponowałbym pozmieniać czcionki aby strona było bardziej ładniejsza.

Życzę miłej dalszej pracy :!:

Ocena dla obu stron to 8/10
ODPOWIEDZ