Często spotykamy się z problemem dopisywania nowych informacji do starych topiców. Czasami chcemy coś dopowiedzieć do topica, w którym dyskusja zakończyła się pół roku temu. A wtedy okazuje się, że ostatnia wypowiedź w nim należała do nas. I co? Mamy dylemat. Jeśli wyedytujemy ten post dopisując nowy tekst, nikt nie zauważy, że coś się tam pojawiło, bo forum nie wysunie go na górę forum. Jeśli znowu napisze się drugi post pod poprzednim moderator nas upomni - chociaż czasami niesłusznie. Ja do niedawna stosowałem inne rozwiązanie: kopiowałem zawartość swojego ostatniego postu do schowka, a potem go kasowałem X-em. Następnie odpowiadałem jeszcze raz wklejając starą treść i dopisując nową.
Ale dzisiaj spotkałem się z fajną modyfikacją forum phpBB. Gdy użytkownik chce coś jeszcze dopisać, to nie wyskakuje następny post, tylko program sam dopisuje do niego treść dodając z kiedy ona pochodzi. W tym też momencie wysuwa ten topic na górę forum, pokazując, że coś się w nim zmieniło. Tu jest
przykład.
Czy można by coś takiego wprowadzić na tym forum? Gwarantuję - o 50% mniej zmartwień