[pomoc] dodawanie do wyszukiwarek, pierwsza 10
[pomoc] dodawanie do wyszukiwarek, pierwsza 10
W jaki sposób moge dodać strone do wyszukiwarki żeby była znajdowana zawsze w pierwszej 10.??
Może są jakieś sposoby oprócz programów które nie dodają tak jak należy i bezpośrednio na stronach wyszukiwarek!!
Czy jest jakiś skuteczny sposób??
Może są jakieś sposoby oprócz programów które nie dodają tak jak należy i bezpośrednio na stronach wyszukiwarek!!
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

Re: Rejestracja strony w wyszukiwarkach
Samo dodanie do wyszukiwarek mozesz zrobic np. za pomoca http://www.webinside.pl/emarketing (srodkowa kolumna), mozesz tez dodawac recznie strone np. do szukarek Onetu czy WP. Dodawanie polega na tym, ze twoja strona pojawi sie po jakims czasie w bazie wyszukiwarki. Sam fakt dodania nie ma nic do pozycji, jaka bedzie zajmowac strona wsrod wynikow wyszukiwania. Poczytaj o zasadach dzialania wyszukiwarek i zainteresuj się pozycjonowaniem. W sieci bez problemu znajdziesz podstawowe informacje na ten temat.superges pisze:W jaki sposób moge dodać strone do wyszukiwarki żeby była znajdowana zawsze w pierwszej 10.??
Poczytaj tez:
http://www.webinside.pl/emarketing/26
http://www.webinside.pl/emarketing/166
-
intruder2600
- Nowy

- Kontakt:
Re: Rejestracja strony w wyszukiwarkach
niestety samo zindeksowanie nic nie da - trzeba potem troszke powalczyc 
-
BartłomiejJ
- Nowy

- Kontakt:
Re: [pomoc] dodawanie do wyszukiwarek, pierwsza 10
Witam
Dodam tylko, że wedle praktykow, masowe dodawanie do wyszukiwarek za pomoca robota, ponoc potrafi bardziej zaszkodzic niz pomoc. Prawdzowosc tej tezy zaslyszanej na marytorium.pl pozostawiam Państwa ocenie.
Serdecznie pozdrawiam
Dodam tylko, że wedle praktykow, masowe dodawanie do wyszukiwarek za pomoca robota, ponoc potrafi bardziej zaszkodzic niz pomoc. Prawdzowosc tej tezy zaslyszanej na marytorium.pl pozostawiam Państwa ocenie.
Serdecznie pozdrawiam
-
intruder2600
- Nowy

- Kontakt:
tak ale zaszkodzic w tym sensie, ze nie wykorzysta sie takich mozliwosci jakie dawalo by zgalszanie reczne... Prawde mowiac katalogi sluza po to, zeby zamiescic w nich lika pod slowem kluczowym i to trzeba dobrze wykorzystacBartłomiejJ pisze:Witam
Dodam tylko, że wedle praktykow, masowe dodawanie do wyszukiwarek za pomoca robota, ponoc potrafi bardziej zaszkodzic niz pomoc.
pozdrawiam!
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Co do DMOZ pełna zgoda, doświadczyłem jaką ma wartość na własnej stronie i czym ten katalog jest dla googla. Ale co do masowego zgłaszania stron to w sumie się zastanawiam, co za różnica czy dodam ręcznie przez http://www.google.com/addurl.html czy automatycznie, przez jakiś tam skrypt. I tak samo dodanie NIC nie daje, wiadomo, że liczy się seo.intruder2600 pisze: tak ale zaszkodzic w tym sensie, ze nie wykorzysta sie takich mozliwosci jakie dawalo by zgalszanie reczne... Prawde mowiac katalogi sluza po to, zeby zamiescic w nich lika pod slowem kluczowym i to trzeba dobrze wykorzystacCi co pozycjonuja w google dobrze wiedza ze najwazniejszy jest katalog DMOZ - glowne wspacie wyszukiwarki google. dmoz.org,
pozdrawiam!
Ktoś może wie?
-
intruder2600
- Nowy

- Kontakt:
tzn. dodawanie do wyszukiwarki moze byc masowe ale do katalogow lepiej robic to recznie, zawsze moze cos nawalic a katalog to nic innego jak darmowy link do Twojej strony a link jak link musi byc pod dobrze dodanym slowem kluczowym 
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
W tej kwesti - pełna zgoda 
-
alt_44
swieta racja ;-)
Ja w temacie. Trzeba walczyc. Po kilkunastu dniach dzialan jestem na 2 miejscu w Google z PR rownym 0 (zero).
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

Re: swieta racja ;-)
A jakie słowo kluczowe?alt_44 pisze:Ja w temacie. Trzeba walczyc. Po kilkunastu dniach dzialan jestem na 2 miejscu w Google z PR rownym 0 (zero).
(może "niesamowicie szybkie dziurkacze biurowe" ;p)
Jak już jesteśmy w temacie zgłaszania stron to mam pytanie laika.
Dlaczego większość serwisów webmasterskich ma dodane w wyszukiwarkach osobno forum a osobno serwis? Czy taka praktyka jest dozwolona?
Dlaczego większość serwisów webmasterskich ma dodane w wyszukiwarkach osobno forum a osobno serwis? Czy taka praktyka jest dozwolona?
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
na tym sztuka wlasnie polega by wypozycjonowac i strone glowna i wszytkie podstrony lacznie z forum i chyba nie ma nic w tym zlego..
Chyba się nie zrozumieliśmy. Nie chodzi mi o to, że robimy serwis tak, aby wyszukiwarka indeksowala wszystkie strony, tylko o dodawanie do katalogów.
Np.
http://katalog.onet.pl/wynwysz.html?qt=webinside
i to
Np.
http://katalog.onet.pl/wynwysz.html?qt=webinside
i to
onet.pl pisze:nie dodajemy podstron lub podserwisów (w takim przypadku w Katalogu znajduje się strona główna)
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
A tu moze i masz racje, nie wiem kto do dodał (byc moze i ja) ale skoro onet to zatwierdził, no to jest to zgodne. Jak nie - to juz ich zmartwienie, chyba lepiej dla nas - tworcow stron www - zeby strona byla dodana tu, tu i tu. pozdrawiam