Mam pilne pytanko.
Czy znacie jakieś rozwiązania co do sposobu prezentacji (mogą to byc podstawowe proste techniki) małych programów w C++.
Chodzi o taką raczej stronę edukacyjną stronki, czyli miałby być pokazywany kod C++ oraz jego efekt czyli programik .exe. itp.
Może znacie jakąś stronkę o tej tematyce lub jakieś najciekawsze stronki które prezentują takie programiki.
Czy można odpalić program exe ze strony www jakoś inaczej niż przez zwykłe pobranie i otwarcie?
Czy da rade odpalić mały plik .exe wewnątrz stony? Np. w jakimś oknie czy komórce?
PZDR
[pomoc] Prezentacja małych programów na stronie WWW
Re: [pomoc] Prezentacja małych programów na stronie WWW
nie, jest to raczej nie mozliwe. chodziaz to zalezy od programu bo moglbys kod przepisac na inny jezyk na przyklad na Java.
Nigdy nie probowalem ale PHP do obslugi zewnetrznych programow uzywa funkcji exe() moze spruboj ale szczeze mowiac to nie mam zielonego pojecia czy zadziala 
nie zadziala bo to hest funkcja, ktora uruchamia program tylko na serwerze
No dobrze to co te programy nie moga byc umieszczone na serwie ?? 
moga ale zostana uruchomione tylko na serwie a on chce go uruchomic u klienta zeby zaprezentowac mozliwosci. Chyba ze ten program dziala tylko w linii komend to istnieje mozliwosc przekazania w php wyniku komendy, ale ciagle odnosi sie to tylko do serwera, nie do komputera klienta. Zreszta, gdyby ludzie mogli tak sobie uruchamiac dowolne programy u klientow z progu WWW, to sam przyznaj, ze mielibysmy pieklo
A czy jakieś kombinacje przy użyciu samego C++ w źródle strony wchodzą w gre?
Nie wiem, może applet albo..
kiedyś chyba się robiło też całe strony w C++
Możecie w skrócie powiedzieć jak obecnie wygląda ta sprawa i jak takie strony są obsługiwane (czy są poprawnie interpretowane itp.)?
I jak szukać przykładów takich stron w necie?
Nie wiem, może applet albo..
kiedyś chyba się robiło też całe strony w C++
Możecie w skrócie powiedzieć jak obecnie wygląda ta sprawa i jak takie strony są obsługiwane (czy są poprawnie interpretowane itp.)?
I jak szukać przykładów takich stron w necie?
szczerze mowiac jesli znasz dobrze C++ to nie powinienes miec problemu z przeraianiem tego na PHP, bo gramatyka jest w zasadzie zerznieta od tego pierwszego.
Applet uzyjesz wtedy, jesli przerobisz to na Jave
Applet uzyjesz wtedy, jesli przerobisz to na Jave