mało to oryginalne ale potrzebuje pomocy. mam zrobioną interaktywną animacje poklatkową we flash cs4. jej interaktywność polega na tym że na ekranie znajdują się pola pozwalające użytkownikowi odtwarzać animację do tyłu od wybranego przez widza momentu. animacja jest zapętlona, cały czas się odtwarza, przesunięcie kursora w jedną ze stron powoduje zwielokrotnienie prędkości odtwarzania, przesunięcie go w w drugą stronę zaczyna cofać animacje, przesunięcie jeszcze dalej zwielokrotnia prędkość cofania.
cała byłam zadowolona ze swojego pomysłu (bo niby takie to proste)... do momentu kiedy nie postanowiłam dodać do tego dźwięku. padł na mnie blady strach, ponieważ nie potrafię przypisać dźwięku do animacji tak żeby reagował wraz z nią na przesuwanie wskaźnika. zastanawiam się czy jest w ogóle taka możliwość (wątpliwości mam przede wszystkim do tego odtwarzania dźwięku od tyłu w wybranym przez widza momencie)
POMOCY!!! neta przewertowałam od a do z i nic nie znalazłam! tylko proszę piszcie do mnie w sposób łopatologiczny.
wydaje mi się, że polecenie w actionsctipt którego użyłam, da obraz tego o czym pisze:
Kod: Zaznacz cały
_root.onEnterFrame = function(){
if(_root._ymouse<-900){
myVar=false;
}
if(_root._ymouse>-900){
myVar=true;
}
if(_root._xmouse<400 and myVar==true){
imgbar.prevFrame();
} else{
imgbar.play();