Witam,
Mam problem, nie znam się za bardzo na takich sprawach i mam nadzieję ze dobrze to wytłumacze.
Mam serwer na nazwa.pl i dwie domeny.
Jedna domena jest przekierowana na serwer np.: mojadomena.nazwa.pl i pojawia sie ok.,
a teraz chcę ustawić drugą tak, żeby jej adres pojawiał się drugadomena.pl (żeby można było robic odnośniki np. drugadomena.pl/kontakt.html i żeby nie było mojadomena.nazwa.pl/druga ) i zeby nie robilo mi ramek.
Czy trzeba to jakoś konfigurować skryptami?
Gdzie wtedy wrzucam dane na serwer?
Ustawienie drugiej domeny na serwerze nazwa.pl
Re: Ustawienie drugiej domeny na serwerze nazwa.pl
Musisz dodać domenę w panelu administracyjnym konta i przekierować ją na ten sam katalog, który wskazuje mojadomena.nazwa.pl najprawdopodobniej jest public_html.
W panelu gdzie masz zarejestrowaną domenę drugadomena.pl ustawiasz serwery DNS takie jakie masz podane w panelu na nazwa.pl. Po kilku godzinach domena powinna działać.
Jeśli masz linki do starej domeny to musisz je ręcznie zmodyfikować. Jeśli stara domena została już zaindeksowana to zrób przekierowanie 301 na nową domenę.
W panelu gdzie masz zarejestrowaną domenę drugadomena.pl ustawiasz serwery DNS takie jakie masz podane w panelu na nazwa.pl. Po kilku godzinach domena powinna działać.
Jeśli masz linki do starej domeny to musisz je ręcznie zmodyfikować. Jeśli stara domena została już zaindeksowana to zrób przekierowanie 301 na nową domenę.